KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Pildi sobiva suuruse leidmine

Martin 15.01.2016 10:26

Tere

Kas oskate soovitada, millest lähtuda, et leida pildi seinale riputamisel selle optimaalne suurus? Kas on mingid arvutusvalemid, mis seina/ruumi suurusest lähtuvalt võimaldaksid tuletada pildi sobiva suuruse? Olen teinud erinevate mõõtmetega šabloonid ja püüdnud siis tulemust hinnata, aga ikka ei saa täpselt aru, kas siis õige on natuke suurem või väiksem pilt.

Tsiteeri

Pilery Kangur 15.01.2016 12:42

Tere!

Arvutusvalemit ei oska öelda,see on rohkem tunnetuslik ja lähtub üldistest kompositsiooni reeglitest. Pildi suurus oleneb seina laiusest,kõrgusest ja ümbritsevatest esemetest. Näiteks diivani taha võiks olla nn.landscape formaadis suurem pilt (ca 1400x800)olenevalt diivani laiusest ning see võiks asetseda eseme suhtes tsentris. Ehk pildi keskpunkt on diivani keskpunkt ning paigutada nii,et pildi tsenter on umbes silmade kõrgusel. Kui seina laius on kitsam,kui kõrgus,siis pigem portrate formaadis pilt. Aga see pole ka reegel,rõhk on sõnal "pigem".
Väga toredad on ka nn.galeriiseinad erinevate väikeste piltide kooslusest.
https://www.pinterest.com/pin/283375001530296139/


Parimate soovidega
Pilery

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.