KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

Lastetuba

Liina 02.08.2018 22:24

Tere!

Meil on poeg ja tütar, kes jagavad ühte tuba. Siiani oli neil narivoodi, aga nüüd sooviks kahte eraldi voodit. Toa suurus on 2,90x4,80m. Tuppa peaks veel mahtuma kummut, kirjutuslaud, riidekapp ja mõned riiulid. Tuba on väga väike. Mööbli plaanime osta kõik uue.
Kas saaksite nõu anda, kuidas oleks kõige õigem tuba sisustada?

Tänud ette!

Liina

Tsiteeri

Pilery Kangur 05.08.2018 19:49

Tere!

Ruumi planeerimisel peab arvestama alati ka akende ja uste paigutusega. Kõige parem on panna mööbliesemed paika ruumi põhiplaanil,arvestades nende reaalse suurusega. Kirja teel on keeruline sellekohast nõu väga täpselt edasi anda. Võiks soovitada alustada kirjutuslaua paigutamisega akna alla või selle lähedale. Seejärel leida koht suurematele esemetele nagu voodid ja riidekapp. Tasuks kaaluda terve (otsa)seina riidekapi alaks tekitamisega - maastlaeni korvsüsteemid/riiulid koos lükandustega. Nii paigutub vajaminev kompaktsemalt ja mahutab oluliselt rohkem,kui ruumivõttev üksik riidekapp. Nii kaob võibolla vajadus ka kummuti järele. Väikses ruumis on mõtekam pigem üks suur massiiv asjade paigutamiseks, kui mitmed erinevad mööbliesemed. Väga soovitan ka eritellimusmööblit, kus vajaminev tehakse rätsepatööna konkreetse ruumi mõõte arvestades.
Riiulid võiks paigutada seintele voodi otsa või külgedele koos kohtvalgustitega. Kindlasti tuleb aga vältida toa koormamist liigsete (nähtavate)esemetega,et üldpilt väsitavaks ei muutuks.
Nii mööbli kui ka siseviimistluse värvigamma võiks olla rahulik ja neutraalne ühes võtmes,et moodustuks kaunis tervik. Nii saavad aksessuaarid vastavalt laste soovidele olla värvilisemad.


Parimat soovides,
Pilery

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.