KÜSI NÕU MÖÖBLISPETSIALISTILT

Kasepuidust kapiuksed

Silvi 03.07.2008 14:17

Tere!
Minu valgeks peitsitud kasest köögimööbli uksed on muutunud osaliselt kollaseks, mis näeb väga kole välja. Kas oskate arvata, millest see on tingitud. Lugesin eelnevalt, et on olemas laki eemaldaja, kui keerukas ja aeganõudev on selline töö.Tegu on profiilustega.

Tänud,Silvi

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 10.07.2008 11:57

Tere,
kask on selline puu, mis ajapikku muudab oma värvi. Muutubki punakaks ja/või kollakaks. Tänapäeval küll on olemas UV-filtreid sisaldavad viimistlusvahendid ja seda juhtuda ei tohiks. Kui aga need uksed on vanemad, kui 10 aastat, siis veel UV-filtriga viimistlusvahendeid meil laialdaselt ei kasutatud. Laki eemaldamiseks on küll olemas vahend, mis müügil pea igas ehituspoes, kuid kui tegemist on profiilsete ustega, siis see töö saab olema väga raske ja keerukas.
Et saada head tulemust, koduste vahenditega, kindlasti hakkama ei saa. Tasuks kindalsti näidata vähemalt ühte ust mõnele mööblitootjale, et hinnata see olukord üle, kas tasub üldse seda tööd ette võtta või on odavam osta uued uksed.

Lugupidamisega,
Regiina Jõhvikas

Tsiteeri

Kairit 22.07.2008 10:34

Tere
Mul küsimus seoses tamme naturaalspooniga siseuste kohta. Korteris on 2 ust (umbes 2a vanad), millest üks vannitoal. Viimasega on selline probleem, et uks muutus seestpoolt juba peale 6 kuud ees olemist valgelaikuliseks. Kas tegemist niiskusest tingitud probleemiga ja mis jäi uksetegijal tegemata, et probleem ilmnes? Kuidas seda täna korrastada oleks võimalik?

Tänan

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 22.07.2008 12:39

Tere,
tegu võib olla tõesti niiskusega. Kui see väga keeruline ei ole võtke oma uks eest ära ja näidake mõnele viimistluskojale. Tallinna kesklinnas nt. Magasini tänaval 55669663, Viimistluskoda Sauel Tule teel, või Kiilis Auramark. Ma usun, et nad oskavad aidata. Ise seda hakata lihvima ja lakkima on üsna ohtlik, kuna ustel tavaliselt spoonikiht vaid 0,6 või 0,8mm ja seda võib üsna kergesti läbi lihvida või lihvida ebaühtlaselt ja siis tulemus on veel halvem. Mis aga kostab uste valmistaja????

Lugupidamisega
Regiina Jõhvikas

Tsiteeri

Kairit 22.07.2008 14:30

Uksetegija tegelikult Tallinnast eemal ja soovib samuti, et tooksin ukse temale ja siis ta uurib seda. Kahjuks aga logistiliselt mul keeruline sed teha ja seepärst ongi asi toppama jäänud. Mis on selle Magasini tn inimese nimi ja kas võin öelda helistades, et sain nr teilt?
Ehk annab kuidagi uks päästa veel.

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 22.07.2008 14:38

Vastan Teie meilile.

Lugupidamisega
Regiina Jõhvikas

Tsiteeri

Mai 11.08.2008 20:34

Soovin osta köögimööblit, valisin selle juba välja. Kapiuksed on gaasamortisaatoritega. Tahakski küsida, kuidas need vastu peavad, kas tasub üldse osta?

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 12.08.2008 09:33

Tere,
gaasamortisaatorid, mida eestis pakutakse on reeglina töökindlad, kuid nende kasutamise mugavus on individuaalne. Kui olete väikestkasvu inimene, siis on väga ebamugav neid uksi alla upitada ja lastele seda enam ebamugavad.

Lugupidamisega,
Regiina Jõhvikas
MoobelInterior OÜ

Tsiteeri

Heino 09.09.2008 13:09

Tere kõigile,
kahjuks ei saa me ümber sellest mentaliteedist "OLLA POPP"- ostetakse koju ülikallis disainitud köögimööbel , kus ainult kitsas riba amortidega sulguvaid seinakappe ,mis tuleb paigaldada võrdlemisi madalale, et neid avada ja sulgeda saaks. Minu soovitus klientidele on kasutada rohkem ära köögi seinaruumi. Mida sinna sisse panna leiab perenaine alati !
Alati hea nõuga abiks tisler Heino.
heino.sinisalu@mail.ee

Tsiteeri

alice 25.10.2008 21:11

Olen just köögimööblit tellimas ja valik on langenud just valgeks peitsitud kaseustele. Kas kasepuidu ajapikku kollaseksmuutumine peaks mind panema tõsisemalt mõtlema? Kuidas võin teada, et minu poolt väljavalitud mööblitootja kasutab UV-filtriga viimistlusvahendit? Kui mitme aastaga uksed kollakaks tõmbuvad? Kui nad on seda juba teinud, kas siis ei ole uuestiviimistlemise võimalust? Kas köögimööbli uksi peab tingimata lakkima või võiks ka õlitada?

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 27.10.2008 14:22

Tere,

Kask tegelikult muutub pisut punakaks, kui aga peitsite valgeks ja veel lakite, siis ei tohiks küll uksed värvi muuta. Küsige tootjalt viimstlusvahendi kohta sertifikaati, kus märgitud kaitse. Uuesti viimistleda ikka ei saa, sest puit muudab värvi ja kui tegu spooniga, mitte täispuiduga, siis spooni kiht vaid 0,6-0,8mm ja selle võib lihtsalt maha lihvida. Loomulikult võite õlitada, see on maitse asi.

Lugupidamisega,
MoobelInterior OÜ

Tsiteeri

alice 27.10.2008 20:21

Aitäh vastuse eest! Samas pean ütlema, et väljavalitud mööblivalmistaja juures oli tõepoolest üks valgeks peitsitud kaseukse näidis ajapikku veidi kollakaks tõmbunud ja salongis öeldi mulle ka, et see on mingil määral paratamatu. Mingi värvimuutus toimub vist iga puiduga.Valgeks peitsitud männipuidust kummutid, mis said soetatud magamistuppa paar aastat tagasi, on küll pisut erinevat tooni kui algselt. Ka selle eest, muide, selle mööbli valmistaja hoiatas ja kuna toonimuutus pole ebameeldiv, siis pole katki midagi. Aga kollakaid köögikappe avatud köögiga elutuppa mõne aasta pärast küll ei tahaks. Mõtisklen veel:)...

Tsiteeri

MoobelInterior OÜ 27.10.2008 20:57

Tere,

proovige mõelda mõne muu puidu peale. Saar, ei muuda värvi, alpispoonid(tehispoonid) ei muuda värve.
www.alpiwood.com, maaletooja AS MASS.

Tervitades,
Regiina
MoobelInterior OÜ

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.