KÜSI NÕU FENG SHUI SPETSIALISTILT

vannituba ja WC asuvad tai chi tsoonis ja köögi naabruses

Anneli 25.03.2009 16:46

Olen mitmelt poolt vastavasisulisest kirjandusest lugenud, et vannituba (+WC) keset elamist on eriti halb positsioon ja seda tuleks iga hinna eest vältida. Paraku pole see võimalik. Nii ongi WC enam-vähem tai chi koha peale ning lisaks mõlemad korteri elanikud tule aastal sündinud.
Vannituba on ise beezh, olen kasutanud elavdamiseks pikitriipudega vannikardinat. Olen ka lugenud, et pikitriip esindab puu elementi. Seegi vesi peaks toitma puud, mis toidab tuld. Plaanin ka ühte seina rohelist kardinat – seda ka dekoratiivsetel eesmärkidel (torude varjamiseks). Kraanikauss on naturaalsest kivist, sellele plaanin puidust aluskappi. Kas olen õigesti toiminud ja mida veel saaks teha, et vannitoa ja WC asukohta tai chi tsoonis neutraliseerida?
Lisaks on vannitoal-WC ühine sein köögiga, mille kohta olen samuti lugenud, et see on halb asend. Ehk siis kokku puutuvad vannitoa WC poti ja pesumasinaga sein (kuhu on planeeritud roheline kardin) ning köögi see sein, kus saab asuma kraanikauss ja nõudepesumasin. Selle sina vastas on ka aken. Varieerimiseks erilisi võimalusi pole. Ehk oskate pakkuda, mida teha, et seda kooslust (WC vastu köögiseina, köögi element olevat tuli) kuidagi neutraliseerida või koguni enda kasuks tööle panna? Kas panna köögivalamu töötasapinna kohale midagi kujutav pilt (fotoklaas) vms?
Köögimööbel saab olema puiduspooniga. Köök asub, kui lähtuda mitte kompassist vaid eesuksest, tsoonis li (kuulsus), mille element on vist samuti tuli.

ette aitäh

Tsiteeri

Siret 27.03.2009 10:53

Tere!
Mitte ühegi ruumi jaoks ei ole olemas pöördumatult halba asukohta. Küll tuleb mõningatel juhtudel tasakaalustamisega enam vaeva näha - nii nagu Sina oled teinud. Seega saab Sind ainult kiita. Tai chi keskus esindab maa elementi, vannituba aga vee energiat. Seega tuleb eelkõige toetada just tai chi'd, mitte vannituba. Ruumi tuleb juurde tuua eelkõige Maa elementi ja seda Sa oled ka teinud. Kuna kirjelduse järgi lisad Sa sinna ka piisavalt Puu energiat, siis ära unusta head valgustatust (sest muidu hakkab Puu Maa energiat kontrollima ja lammutama). Samas lisa vannituppa ka midagi Metalli energia poole pealt, sest see tasakaalustab Maa vastasseisu. See võib olla ovaalne peegel või metalne aksessuaar. Aga mitte liiga palju.
Köögi puhul on keeruline just vannitoa ja WC ukse väljumine köögi suunas või lausa kööki. Seda enam , et vannitoa ja köögi seina ühendavad tehnika mõlemalt poolt, mitte söömise koht. Seega aktsepteerige olukord ja see Sinu kodu energiat ja Sinu enda heaolu ei halvenda. Mis veel, köögi element on Puu, kuid köögis on Tule ja Vee vastasseis olemas. Oluline on, et valamu ja pliidi vahele jääb vähemalt 60 cm. Kui seda pole, siis tasub kasutada Puu elemendi energiat ja seda läbi värvi või vormi või materjali jne.
Jah, Sinu kodus asub köök tule elemendi tsoonis, seega Puu energia ja veel kord puu energia: näiteks veel varem mainitule lilled, taimed, maitsetaimed, puuviljakorvid jne.
Tervitades
Siret

Tsiteeri

viive 13.04.2011 20:01

TERe Soovin nõu ,kas ws lagi võiks olla punane ?kas tohib kasutada punas tooni või on see halb idee toalettruumis?

Tsiteeri

Siret Seeder 24.08.2011 10:33

Tere!
Punane esindab Tule elementi ja tualettruum Vee elementi. Seega on sisse kirjutatud vastasseis. Lubatud on see juhul kui antud ruum asub Puu elemendi energiat kandavas tsoonis, nagu Perekonna, sugupuu tsoon ja Raha, rikkuse tsoon.
NB! Avastasin küsimuse juhuslikult. Seega on soovitav teha sisustuswebi kaudu uus päring, siis tuleb minu e-mailile ka vastav teade :)
Siret :)

Tsiteeri

Gerly 30.09.2015 15:02

Tere Siret!

Palun abi. Kas pliit ühel pool seina ehk siis köögis ja wc ning vannituba teisel pool seina võivad olla? Köök on kagus ja vannituba on idas/kirdes.

Aitäh :)

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.