KÜSI NÕU PUHASTUS- JA PUHASTUSOHUTUSSPETSIALISTILT

Lille plekid seinal

Miina 18.06.2012 14:06

Tere. Kas ja millise vahendiga on võimalik saada seina pealt ära lille jälge/plekki? Nimelt sein on värvitud elevandiluu tooni samtex7 värviga ja mul olid kummuti peal lillad iirised, kuid 2 õit olid vastu seina läinud ja kinni jäänud. Kui selle avastasin ja ära võtsin, jäid seinale plekid. Mees on päris kuri, kuna just tegime remonti ja need 2 jälge on ilusti elutoa seinal näha:( proovisin puhastada niiskete majapidamis salvrätikutega, natuke heledamaks läksid plekid, kui endiselt silmaga nähtavad.

Tsiteeri

Erki Tiivas 19.06.2012 13:24

Tere

Sellises olukorras ei ole alati kindlalt võimalik väita, et pleki saab täielikult ära ja just selle ainega. Taimed sisaldavad väga erinevaid värvaineid ning enamlevinutega neist on kogemus olemas. Paraku iiriseõite jälg on ka minu jaoks esmakordne probleem. Õnneks on Samtex7 küllalt hästi puhastatav värvipind. Kui asute Tallinna piirkonnas võiksin ise ainete-vahenditega läbi tulla. Saatke mulle sel juhul teade erki.tiivas@gmail.com.

Tsiteeri

Miina 19.06.2012 13:51

Tänud vastuse eest, kuid kahjuks ei asu me Tallinnas.

Tsiteeri

Erki Tiivas 19.06.2012 14:07

Tere

Esimene asi mida võib proovida ilma eriti riskimata on nõudepesuainega niiske käsn või lapp. Alati tuleb selline pind ka puhta niiske lapiga üle pühkida, et pinnale ei jääks puhastuasaine jääke, ajapikku võib see värvile mõjuda. Kui sellest abi ei ole, siis edasi prooviksin kahte ainet mida ise töös kasutan. Chrisal Economic ja Acid Organic 50. Esimene on aluseline ja teine happeline. Kuna taimepigmendid on tihti keeruka keemilise koostisega, siis üks aine lõhustab teatud osas sellest ning teine teistsugused koostisosad. Muidugi need kaks toodet on ka põhilised suurpuhastusained mida kodus kasutada saab ning millega on võimalik teostada sisuliselt kõik suurpuhastustööd, seega ei peaks neid soetama ainult ühe pleki pärast. Saaksite lähemalt lugeda http://www.chrisal.ee/index.php?page=151. Ärge kasutage tööks abrasiivseid töövahendeid või piimjaid puhastusaineid, kuna neis sisalduvad osakesed matistavad värvipindu.

Edu Teile ja küsige julgelt kui midagi jäi ebaselgeks,

Erki Tiivas

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.