KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

millist viimistlusvahendit valida?

mii 03.11.2007 15:23

tahaksin saada võimalikut loomulikku tulemust ( ei taha läiget või mingit kihti puidule), samas tahaksin saada naaaatukene tumedamat tooni. millise vahendi ma peaksin valima? ise arvasin, et mõne õli, aga millise? meil väikses poes soovitati linaõli, aga see vist jätab ju kollase- oranzhika tooni? palun abi :)

Tsiteeri

Janika 06.11.2007 14:57

Linaõli ei jäta tegelikult puidule mingit tooni. Lihtsalt pudelis näeb ta oranžikas välja.
Olenevalt puidu vanusest muudab iga õli puidu värvi, selletõttu, et ta märgab puitu. Kui on vana puit siis muutub ta õlitades kollasemaks, sest puidupooridesse on kogunenud tolmu ja muud olmemustust. Ka valguse käes pleekinud puit on kollakam ja olenevalt puidu liigist mõnikord lausa oranž.
Ka uue puidu puhul mängib rolli puidu liik- okaspuidud muutuvad õlitades kollakamaks, sest nende vaigusisaldus on suurem ja lehtpuidud jäävad heledamad. See kehtib, meie põhjamaa puiduliikide kohta.
Aga tumedamat, ent siiski läbipaistvat, matti viimistlust saab ka tõrvaõliga. Tõrvaõli on isegi kahe tumedusastmega. Ise olen kasutanud heledamat tõrvaõli- see andis puidule piisavalt tumedust.
Oleneb, mis esemega on tegemist, kui sa kavatsed õlitada ja ese on selline, mida käega palju katsutakse, siis soovitan sul puidu ennem hästi siledaks lihvida nr. 240 liivapaberiga!

Tsiteeri

Ragnar 05.01.2008 21:52

On olemas ka toonõlid. Soovitaksin osta Osmo tammetooni õli.
Mida saab näiteks Tallinnast Ruutmeetri poest Pärnu mnt.-lt
Tulemus tuleb hea kui peale esimese kihi peale kandmist ja ära kuivamist teha
vahelihv 320-se matiga. Ja seejärel uuesti üle õlitada, siis juba naturaalse värvitu
Osmo õlivahaga.

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.