KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Söögilaua parandus

Anti Altement 26.01.2008 08:31

Kuidas parandada lakitud lauaplaadile kraabitud triipe?

Tsiteeri

Janika 28.01.2008 12:59

Kas kriimud on ainult laki kihis või on ka puidu sisse vaod tekkinud?
Kui paks on lakikiht, kas kõrgläikeline või õhem?

Tsiteeri

Spetsialist Janika 28.01.2008 21:07

Küsimus siis Janikale: kas Teil on mingi aparaat millega hindate vigastuse sügavust?Kas on erinevaid meetodeid pakkuda vigastuste parandamiseks:variantA) lakikiht on vigastatud variantB)vigastused on lakikihti läbivad ja on sinka-vonka ka puidupinnal.
Kas lakikihi paksus mõjutab laki läikeastet ja kui ,siis mis kuupäevast alates?
Juhul kui Teil on konkreetsed suulised soovitused välja pakkuda siis oletan,et Teil on ka piisavad praktilised kogemused probleemiga tegelemiseks ja ega ei jäägi muud üle küsida kui,et paljonko maksaa????

Tsiteeri

Janika 29.01.2008 15:39

Tõesti, kui on paks lakikiht e. tegemist on nn. parantsuse poleeriga siis piisab vaid piiritusega sulatamisest, kuni kriim on väljas. Seda tuleks teha üsna ettevaatlikult ja ühtlaselt üle laua pinna.
Kui tegemist pole piirituslakiga võib proovida teisi lahusteid, nagu tärpentiin, white spirit ja on olemas ka vastavad vedelikud firmalt Liberon, milega lakki kihiti eemaldada.
Kui puit on vigatunud siis tuleks laua pind üle lihvida. Uuesti peitsida ja lakkida. Ja soovitaks seekord tugevamat lakki kasutada.
Lakke on erinevaid ja kui tegemist on vana esemega tuleks kasutada ka traditsioonilisi viimistlusvahendeid. Üheks naturaalseks lakiks on šellak- mille esimesed kihid on matid ja iga järgnev järjest läikivam ! Muide seda saadakse India lehetäide eritisest ja hakati Euroopas kasutama 18. sajandil.


Tsiteeri

Anti 31.01.2008 08:27

Janika kirjutas:
Kas kriimud on ainult laki kihis või on ka puidu sisse vaod tekkinud?
Kui paks on lakikiht, kas kõrgläikeline või õhem?

Kriimud laki kihis , laki kiht on õhuke mitte kõrgläikeline.

Tsiteeri

Janika 08.02.2008 09:54

Sellisel juhul, kui sul õnnestub välja uurida tootjalt või müüjalt, millise lakiga on tegu, piisab ka üle lakkimisest. Uuus laki kiht sulatab natuke eelmist ja samas valgub pragudesse.
Aga kindlasti peaks kasutama sama baasilist lakki.
Kui ei õnnestu välja uurida laki tüüpi, siis soovitan proovida lahustiga- piirituse, white spiritiga, tärpentiiniga või spetsiaalse mööblipuhastusainega vt. http://w3.amello.ee/index.php?nav=20&Itemid=66&cat=true laki eemaldamist. Vala lahustit terasvillale vt. http://w3.amello.ee/index.php?nav=19&Itemid=66&cat=true ja hõõru pikipuitu terve laua plaat ühtlaselt üle.
Siis võid niiske lapiga mustuse maha pühkida ja uuesti viimistleda. Soovitan jälle neid firma Liberon tooteid, kuna neid on mugav kasutada ja nad on väga efektiivsed. Aga kui laud on pidevas kasutuses siis võid ehituspoest osta tugevama mööblilaki. Küsi poest soovitusi laua lakkimiseks.

Jõudu tööle :) !!

Tsiteeri

Kärt 17.09.2022 16:45

Millega parandada antud pildil olevaid lakikahjustusi et kangas ei saaks kahjustada

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.