KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Vanast laudpõrandast uus

Piia 08.03.2011 13:30

On plaanis hakata vana maamaja remontima. Kuna majal on põrand soojustamata siis tuleb vana põrandalaud ülesse võtta aga soov oleks vana põrand taastada. Nüüd tekib küsimsu kuidas vana lauda nii kätte saada, et seda võimalikult vähe kahjustaks?
Tegemist on palkmajaga ja tahaks jätta seinaks ainult palki siis kuidas seda palki puhatada ja hiljem katta/hooldada, et tulemus jääks ilus?

Tsiteeri

info@sisustusweb.ee 14.04.2011 15:35

Tere Piia

Siirad vabandused, et Teie küsimus pole vastust saanud.
Oleme vahetamas spetsialisti ning vastame Teile esimesel võimalusel.

Parimate soovidega
Sisustusweb.ee toimetus

Tsiteeri

Antiigiveeb.ee 14.04.2011 16:14

Kõige keerulisem on esimest lauda seina äärest kätte saada. Tihti peabki sellega leppima, et esimene laud läheb katki. (asenduslaua leiate www.materjalid.net, www.saastvadehituslahendused.ee) . Tööd oleks hea kahekesi teha. Kahe kangiga taladekohtadest kangutada. Teoreetiliselt peaksid laua ilusasti kätte saama. Kui naelad on taladesse kinni roostetanud, tulevad naelapead läbi laudade. Lauad saate kätte - naelad jäävad taladesse püsti. Need tuleb näpitsatega katki painutada (ketaslõikuriga maha lõigata). Kontrollige talade olukorda!
NB! tihti pajgaldati põrand, siis põrandaliistud ja alles siis krohviti seinad. Sellisel juhul tuleb eemaldada liistud (krohv võib saada viga) ja teinekord peab ka krohvi 30 cm ulatuses eemaldama. siis saab lauad kätte. Arvestama peab sellega, et mõni laud läheb ikka katki - kui varud asenduslaudu - võta mõni laud rohkem.
Abiks on ka nn tiigersaag (tikksaetaoline veidi suurem saag) . Kui oled kangiga laua talast lahti kangutanud (2cm) saab saega paelad läbi saagida.


Palgi puhastamine: eemalda naelad (kui on papp, või krohviliistud olnud naelutatud). Kui naelapea ära tuleb - löö see sisse. Pese vee ja rohelise seebiga (proovi ka Vivacleani) hõõru harja, või karukeelega - loputa. Kui tulemus ei ole piisav saab seina puhastada ketaslõikuri otsa kinnitatud terasharjaga (vasevärvi - on pehmem puidule) . Katta võiks näiteks: karnauba(vesi)vahaga - ei tee puitu oluliselt tumedamaks (tee proov) - kui soovid puidumustrit rohkem esile tuua aitavad erinevad õlid: Amello, Ecooil, Kreidezeit, jne.

Tsiteeri

Vladimir 17.05.2012 07:58

Kui on näha naela siis löö alguses naela pihta haamriga seevõtab ta roostest lahti ja see järel kangutada, tuleb palju lihtsamalt välja.

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.