KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Spooniga vineertoolid värvi alla.

Giff 27.04.2011 15:36

Kuidas oleks kõige otstarbekam uuendada vanu vineertoole? Kas lihvin spoonikihi lihtsalt veidi karedaks ja siis katangi värviga? Kas kruntvärv alla + 2 värvikihti? Ühest kohast on spoon lahti, kuidas seda kohta parandada - pahteldan? Millise firma tooteid soovitate?
Aitäh!

Tsiteeri

Antiigiveeb 27.04.2011 16:46

Kas lihvin spoonikihi lihtsalt veidi karedaks ja siis katangi värviga. Täpselt nii. Ideaalis võib krundiga värvida, aga võid ka värvi vedeldada ja sellega kruntida. Kruntimine on vajalik, kui nake aluspinnaga on halb. Kui vana lahtist värvikihti ei ole, (nake karestatud puiduga on hea) ei ole eraldi kruntvärvi vaja osta. Kui värvimist on palju, et saad kogu purgi ära kasutada, võid ka eraldi krundi osta.
Kas kruntvärv alla + 2 värvikihti? Jah.
Kui spoon lahti, siis PVA liimi vahele ja pitskruviga kinni. Väiksemad täkked võib ka puidupahtliga pahteldada.
Restauraatorina saan ainult linaõlivärve soovitada. Kodus aga on kiireltkuivavaid mittelõhnavaid (vee baasil) värve palju mugavam kasutada.
Sellised värvid on igas poes olemas

Tsiteeri

Jeff 05.06.2011 22:05

Tere!
Kuidas ma saaksin guaššvärve kodus vedeldada, nad on mul siin aja jooksul natukene kuivanud.
Aitäh

Tsiteeri

to Jeff 10.06.2011 08:21

Kohe palju parem hakkas, onju?

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.