KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

Vana riidekapp uueks

Liis 03.06.2012 21:22

Tere,
Manuses on pilt vanaema riidekapist, mida ära ei raatsiks visata. Võtaksin selle heal meelel ise kasutusele, aga tahaks seda kenamaks, ideaalis ka heledamaks. Kuna puudub aga eelnev kogemus, siis uuringi, millised on nipid ja ideed selle kapi uuendamiseks? Äkki saan siit häid mõtteid ja juhiseid. :) Tänan!

Tsiteeri

AV 04.06.2012 15:11

Tere,

Teinekord tuleb lakikiht kaabitsaga kaapides kõige lihtsamini maha. NB! kaabitsaga ei tohi puitu vigastada. Kaabitsaga tööta ainult pikki puidu süüd. Kaabime ainult lakikihi.
Kui nii hõlpsalt ei lähe, siis kasutaks värvieemaldusvahendit. Wenfrx, Solmaster, ... Kanna pinnale, lase seista ja tõmba pehmeksmuutunud lakikiht kaabitsaga maha, või hõõru karukeelega. (loe värvieemaldaja infojuhendit).

Vajadusel korda protsessi. Värvieemaldaja olen pesnud maha Vivacleaniga (karukeelega hõõrudes).
Kui puit on kuivanud - lihvi pinnad pikkisüüd üle. Lihvpaber nr 150-180.
Ja siis juba viimistlemine. Lakid, vahad. Lakist soovitan sellaki. Sellak kardab küll niiskust, aga jätab ilusa pinna. Kapi jalad lakiksin niiskuskindla lakiga (krundiksin sellakiga), et põrandapesu ajal niiskuskahjustusi ei tekiks.

Mööblirestaureerimise koolitused (saad eseme kohapeale jätta) nikerdajad.ee

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.