KÜSI NÕU PUIDU RESTAURAATORILT JA MÖÖBLI RENOVEERIJALT

nõukogudeaegse mööbli korrastamine

Kristell 14.04.2013 22:11

Soovin kasutusele võtta pildilolevad toolid ja sarnasest materjalist laua. Toolide seisukord on hea, nendega pole vaja väga midagi teha, aga korrastamist ootab sarnasest materjalist laud. Kahjuks olen nii võhik, et ei oska seda päris täpselt nimetada. Tegemist on klassikalise nõukogudeaegse lauaga (paksu lakikihi all vist?). Kuna lauaplaat on üsna kulunud ja kahjustatud, oleks vaja see ära lihvida ja mingi viimistlusvahendiga üle käia. Aga kuidas täpselt ja mis vahenditega - vot see on küsimus. Kas keegi oskab aidata?

Tsiteeri

Antiigiveeb 15.04.2013 21:28

Tere,
Kõigepealt tuleb vana viimistluskiht eemaldada. Prooviksin vana lakikihi eemaldada kaabitsaga. NB! ainult pikki puidusüüd kaapida ja ainult viimistluskiht. Puitu ei tohi vigastada. Kui kaabitsaga ei jõua kaapida, siis kasutaksin värvieemaldajat. Näiteks - Uula Majatohtrist, Liberon, Solmaster. Kanna aine pinnale, lase ainel mõjuda (loe purgilt, kui kaua). Siis eemalda pehmenenud lakikiht kaabitsaga kaapides. Kemikaali olen maha pesnud Vivacleaniga ja kuivatanud kohe kuiva lapiga. Lase puidul kuivada ja lihvipind lihvpaberiga NR 120 siis 150 ja 180. Nüüd peaks pind olema valmis viimistlemiseks. Vana ja klassikaline viimistlusvahend on sellak-lakk. NB! sellak kardab niiskust. Kui laud läheb näiteks kööki igapäevasesse kasutusse, siis soovitan lauaplaadi lakkida tugevama lakiga. Kas näiteks traditsioonilise linaõlilakiga, aga miks mitte ka mingi muu kaasaegse lakiga. Miks mitte kodumaine Eskaro mööblilakk.

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.