Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

Uuendame iga kodu pühamut - vannituba

Kätte on jõudmas kevad ja ühes sellega kummitab meid tavaliselt kevadväsimus. Kui oleks vaja lõõgastuda, kuid pole aega ja võimalust minna nädalalõpuks spaasse, siis saab akusid laadida ka koduses vannitoas. Et see kogemus oleks aga tõesti võrreldav spaaga, peaks ehk kõigepealt hindama oma pesuruumi kriitilise pilguga ja mõtlema, kas see vajaks ümberkujundamist või suisa täiesti uut nägu.


Vanamoodsad uued trendid

Täiesti uue vannitoa kujundamisel võiks meeles pidada, et moekas ei pea alati tähendama just uut. Kui tahate viimaste suundadega kaasas käia, siis oleks aeg anda oma vannitoale antiikne lihv.

Antiiksed vannitoad võivad olla tagasihoidlikud või pillavad. Näiteks kappidel saab vana aja hõngu tekitada kulutatud viimistlusega. Samas võib need täiesti ümber teha ning kaunistada külluslike nikerdustega. Värvidest võiks kasutada pronksi ja erinevas toonis pruune. Ka lille või ornamendi maalingud kapiustel on väga isikupärased ja romantilist hõngu loovad.
Vanamoodsat stiili saab edasi anda ka väikeste elementidega, näiteks nikerdatud raamiga peegli või lühtriga.




Taskukohased uuendused

Kui te pole antiigiaustaja ning rahakott liiga palju ei luba, siis piisava pealehakkamise ja leidlikkusega võib ümberkujundusi ka soodsalt teha. Mõjuva tulemuse annab vannitoa ülevärvimine.

Looduslähedases pesuruumis kasutatakse pruune, rohelisi, siniseid ja beeže toone, mis uuendavad ümbrust otsekohe ning tekitavad rahustava tunde, nagu oleksite maal või suisa metsas. Lisaks seinte värvimisele, saab ruumile anda tooni ka tapeedi, uute rätikute, vannikardinate ning muude detailidega.


Kui kujundada vannituba ise ümber, siis ei pruugi olla remont nii kallis, kui alguses tunduda võib. Maamaja hõngu saavutamiseks paigaldage seinale seinakate, kas siis kogu ulatuses või ainult mingile kindlale osale. Nutikas lahendus oleks vannitoas näha olevad torud ja radiaatorid spetsiaalse kuumakindla värviga üle värvida või vahetada need sootuks välja, see muudab kogu vannitoa välimuse uudsemaks.

Kui teie vannitoas on vanaaegne jalgadega vann, millelt on värv maha koorumas, saab seda puudujääki lihtsa vaevaga parandada. Väheke uut värvi, vahatamist või poleerimist ning vannitoal on uus ja samas antiikne välimus. Pidage meeles, et uuendamine ei tähenda alati uhiuut, see võib ka tähendada vana uuendamist ja muutmist.

Raha nappuse korral on mõistlik teha remonti osade kaupa: ühel nädalal vahetada välja kraanid, mõnel järgmisel nädalal teha värvitöid jne.


Lõõgastus, lõõgastus, lõõgastus

Paljud, kes elavad korterites, leiavad kindlasti, et sellised muutused sobivad vaid suurtesse vannitubadesse ja neil pole võimalik end oma lemmikkohas mugavalt tunda. Siin on mõni vihje teile, kuidas muuta väike suureks.

Saunaarmastajatele on viimasel ajal leitud kompaktne lahendus dušikabiini näol, mis on ühtlasi ka aurusaun. Neid on erinevas hinnaklassis, erinevat tüüpi ning mitmesuguste lisadega. Sellest võib leida ka massaažiduši, raadio ja muud, et valmistuda hommikul eesootavaks päevaks või pärast rasket tööpäeva aeg maha võtta. Aurusaunadest leiad enam infot siit



Väikses duširuumis mõjub hästi üleni klaasist dušikabiin, mis jätab kitsukeses ruumis avarama ja ruumikama mulje. Klaasi on lihtne omanäoliseks muuta kleebistega ning lisaks kõigele saab seda materjali lihtsalt hooldada ja puhastada.



Igal juhul on selge see, et vannituba on koht, kus päeva muredest puhata ja olla iseendaga ning kuigi igal inimese soovid ja nägemus lõõgastusest on erinev, siis saite siit ehk mõne hea idee ja näpunäite, kuidas uuendada oma kodu pühamut.


Koostanud: Mirjam Nikolai

Fotod:
www.padstyle.com
www.arhdecor.com
www.arabelle.ee
www.viewhometrends.com
www.diytrade.com
www.luxuo.com
www.womenzmag.com

Lisätty: 31.03.2011

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää