Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

10 põhjust miks kasutada sisearhitekti

Kodu on inimese personaalne pelgupaik. Kodus peab kõik toimima ja andma inimesele hea enesetunde ning olema esteetiliselt nauditav. Kui sa soovid oma kodule ideaalset lahendus ja oled valmis veidi raha investeerima, siis sisekujundaja palkamine on tark ning mõistlik otsus.

Paraku on Eestis nii, et selles valdkonnas on palju ja erineva tasemega tegijaid. Inimesed, kes on kokku puutunud hea sisearhitektiga, need oskavad seda tööd hinnata. Kuid siinkohal olgu märgitud ka, et sisearhitekt, sisekujundaja, disainer ja dekoraator pole üks ja see sama. Artiklis on ühele pulgale toodud kodukeskkonna paremaks muutja sisearhitekt/sisekujundaja/disainer, kuigi nende oskused on väga erinevad. Erinevusest teeme juttu mõnes muus artiklis. Selle artikli eesmärgiks on teadvustada teenuse olemust nendele, kes kaaluvad selle teenuse kasutamist või kahtlevad sisekujundaja/sisearhitekti poolt antavas lisaväärtuses.

Arvatakse, et sisekujundus teenus on vaid rikastele ja kuulsatele, kes ei tea mida oma rahaga peale hakata.Tegelikkuses see nii ei ole, sest sisekujundajad pakuvad igaühele sobivaid lahendusi. Isegi kui sa ei tea, kuidas ja kust täpsemalt kodukujundamisega alustada või kui sul ei ole oskust oma üksikuid ideid ühtseks tervikuks põimuda. Või sul lihtsalt ei ole aega oma stiili avastada, siis sellistes olukordades on suur abi sisekujundajast.

Tegelikkuses sisearhitekt aitab aga aega ja raha säästa ning hoiab ära stressi ning peavalu tekitavad küsimused. Selle asemel, et poest poodi joosta või pead murda erinevate sobib/ei sobi küsimustega võiksite veeta hoopis aega oma pere või sõpradega.


1) SÄÄSTAB RAHA ja AEGA

Tundub veider, et kellegi palkamine oma kodu kujundama võib olla säästlik. Sisekujundaja mitte ainult ei aita vältida kulukaid vigu, vaid aitab tõsta teie kodu väärtust. Kui sisekujundajal on teada teie võimalik eelarve, siis ta töötab nendes piirides. Ta oskab anda nõu, kuhu investeerida rohkem ja kust kokku hoida.


2) PROFESSIONAALNE HINNANG

Sisekujundaja võib anda sinu olukorra kohta professionaalse hinnangu. Sisearhitekt aitab raha kasutada rohkem mõistlikult. Sisearhitekt oskab öelda, mis on olulisem ja mis vähem oluline. Disaineril on pakkuda mitmest kohast kontakte ja vajaminevaid materjale. Professionaali silmad on treenitud nägema ja märkama asju mille peale sa ise ei tulegi.

3) EELARVESTAMINE JA PLANEERIMINE

Sisekujundaja hoiab eelarvel silma peal, säästab aega ja vaeva. Kujundaja teab, kust leida vastavalt teie maitsele ja rahakotile koju vajaminevat. Kaupade ja hindadega enda kurssi viimine võtab tohutult palju aega. Kuna sisekujundaja tegeleb sellega, siis teie ei pea oma aega kulutama.


4) TOIMIV RUUMIPROGRAMM

Enne ehitusprotsessi on ülimalt tähtis kogu maja/korteri funktsioonid läbi mõelda. Samuti on disainerid harjunud mõtlema asjadele, mis võivad muidu tähelepanuta jääda. Sisearhitekt mõtleb mitu sammu ette, sest ta teab, kuidas planeeritav ruum saab toimima. Sisearhitekt oskab peita ja organiseerida olmeeluks vajalikud tarbeeseme nii, et need hiljem silma ei riiva. Väga oluline on, et juba plaanil saaks paika pandud ruumide funktsionaalne skeem: mööbli ja valgustuse asukohad, elektri skeem jms. Muidu hiljem võib juhtuda, et elamine on näotuid pikendusjuhtmeid täis.


5) KONTAKTID TARNIJATEGA

Sisekujundajatel on palju kodu-tööstuse kontakte. Samuti teavad sisearhitektid kontakte, mis ei ole kättesaadavad laiale tarbijaskonnale. Tänu sellele võib sisekujundaja luua väga ainulaadse ja tervikliku ruumi.


Ülejäänud põhjusi loe juba KODURUUM koduleheküljelt...

Lisätty: 12.12.2012