Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

Loft-stiil kaasaegsete korterite sisekujunduses

Loft - inglise keelest tõlgituna "pööning", on mahajäetud tehaste ja vabrikute stiil, mis sai alguse eelmise sajandi 40ndatel aastatel Ühendriikides, mil neid ehitati aktiivselt ümber loomingulisteks stuudioteks, kontoriteks, aga ka korteriteks. Eriti laialt levis loft-stiil 60ndatel aastatel legendaarse kunstniku, Andy Warholi, loomingu perioodil. Just tema legendaarne loft-stiilis korter-stuudio "Factory" (inglise keeles "Vabrik") vallutas New Yorgi ekletilise loomeinimeste seltskonna südamed ja ka stuudio nimi viitab otseselt selle industriaalsele stiilile.
Ameerika kunstnik näitas kogu maailmale, kuidas saab kasutada ruumi loomingulise vabaduse väljendamiseks. See polnud mitte üksnes värske interjööri lahendus, vaid uus ruumifilosoofia ja teistsugune elustiil.

Foto: Bob Adelman Alkuperä: www.lightconcept.ee

Foto: Bob Adelman Alkuperä: www.lightconcept.ee

See stiil eeldab võimalikult väheste vaheseintega vaba planeeringut, kus on töötlemata seinad, laetalad, samuti torud ja katmata ventilatsioonisüsteemid. Väga oluline osa on valgustusel - kõrgtehnoloogilised varjatud valgusallikad ja robustsete lampide kooslus vintage-stiilis valgustitega annab sellisele interjöörile unustamatu ilme.
Loft-stiilis interjööri sobivad hästi antikvariaatidest pärit ja ka minimalistlikud esemed. Sellise interjööri loomine ei nõua suurt eelarvet, kui on olemas korter-stuudio. Üks on aga kindel - loft-stiil on nõuab avarust.

Foto: Nordes design group Alkuperä: www.lightconcept.ee

Foto: Nordes design group Alkuperä: www.lightconcept.ee

Loft - stiili peamiseks tunnuseks on vana ja uue kombinatsioon. "Uue" all mõeldakse selliseid materjale, nagu klaasi, metalli ja ülimoodsat kodutehnikat. "Vana" all aga krohvitud pindu, värvitud- või telliskivist seinu. Kasutatakse ka antikvariaati koos moodsa helitehnikaga. Tähtsad on ka mittestandardsed ja efektsed aksessuaarid (postrid, erksavärvilised padjad, teede märgistused, ebatavalised valgustid jms).

 Alkuperä: www.lightconcept.ee

Alkuperä: www.lightconcept.ee

Selline stiil on eriti levinud loominguliste inimeste hulgas - kunstnikud, arhitektid, disainerid, sest presentatsioone ja näitusi saab korraldada omas kodus. Loft - see on loobumine üldlevinud tavast.

E-pood Light Concept spetsialiseerub hoolikalt läbimõeldud vintage -ja loft- stiilis valgustite kollektsiooni ning pakub võimalust luua originaalset ja kaasaegset loft-stiili teie kodus või kontoris.

Foto: LUSSOLE Loft Alkuperä: www.lightconcept.ee

Foto: LUSSOLE Loft Alkuperä: www.lightconcept.ee

Foto: LUSSOLE Loft Alkuperä: www.lightconcept.ee

Foto: LUSSOLE Loft Alkuperä: www.lightconcept.ee

Tutvu Light Concepti kollektsioonidega ja leida enda jaoks sobiv disainvalgusti kodulehelt lightconcept.ee. Ammuta inspiratsiooni ka Facebookist.

Lisätty: 17.05.2016

Lightconcept.ee

Puh.:
+372 5853 9035
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.