Artikkelit ja uutiset

Mida tasub teada renntrappidest?

Renntrapp vannitoas on üsna uus nähtus. Meie põhjamaise vannitoakultuuri juures, kus dushiruumi põrand plaaditakse ja duššialuse kasutamine pole eriti levinud, on renn-trapi kasutusele tulek eriti heaks uudiseks.

Esiteks paigutus. Renntrapp on kujult pikk ja kitsas ning teda saab paigutada nii seina äärde kui ruumi keskele. Seinaäärne paigutus on mugav ja loogiline kuna siis ei jää trapp pea üldse jala alla. Samas huvitavaks lahenduseks on dushikabiini põrandat näiteks ukse joonel läbi lõikav renn. Nii on seina ääred kõik puhtad ja pole vaja ehitada ka liiga pikki ühesuunalisi kaldeid, et ka muudest ruumi osadest valguvat vett trapini suunata. Samas pole dushikabiini enda kallet siis vaja väga suurt teha, sest puudub oht, et vesi kusagile laiali jookseks. Renntrappe projekteeritakse ka täiesti keset ruumi, kindlasti tasuks aga kasutada ära seda omadust, et vesi üle renntrapi ei pääse ning teisel pool suure vetarbimise ala saab planeerida kuivema tsooni.


Teine, ja vaata, et veel olulisem eelis on see, et nüüd saab põranda plaatida ükskõik kui suure plaadiga. Põranda kallet ei pea ehitama koonusena ümber trapi vaid sirge põrand on ühtlaselt kaldu trapi suunas. Kas ühelt või mõlemalt poolt, aga tasapinnana igal juhul. Tavalise trapi puhul sai kasutada maksimaalselt 20 x 20 cm mõõdus põrandaplaate, suuremaid pidi juba lõikama, et nurgad püsti ei jääks või siis otsima dushi alla sarnast, aga väiksemat plaati. Looduskivi puhul on mõõtude valik veelgi piiratum ja probleem eriti terav. Igaüks kes on valinud vannituppa keraamilist plaati, teab, et igas kollektsioonis on nii seina kui põrandaplaat, aga põrandaplaadi mõõt on alati liiga suur, et kaldeid ehitada. Miks nii on? Aga sellepärast, et Kesk- ja Lõuna-Euroopas kasutatakse dushialuseid ja trapp põrandas on vaid koristamise jaoks, suuri kaldeid ei ehitatagi. Meie aga siin oma põhjamaises kultuuriruumis, põrandatrapiga dushiruumis, seisame dilemma ees: kuidas ehitada ilusast materjalist kaldeid? Tahaks kasutada Itaalia plaati, aga millegi pärast hästi ei saa. Nüüd renntrapi puhul on need piirangud saanud ajalooks. Mida suurem plaat, seda vähem vuuke, minimalistlikum ja koristamissõbralikum tulemus. Seda koos renntrapiga.


Edasi toodete juurde. Renntrappe toodavad mitmed firmad, konstruktsioone on erinevaid, lähenemisi mitmeid: kes rõhub katteplaatide kujundusele, kes ainult hinnale. Meie pakume Saksa tootja Viega renntrappe ja oleme oma valikus uhked selle üle, et pakume väga kvaliteetset ja usaldusväärset toodet. Senine Viega lipulaev Advantix Top on tipp taseme toode nii kvaliteedilt, materjalidelt kui tehnoloogiliselt tasemelt. Toode on pidevas muutumises, näiteks viimati vahetus haisulukk uue, eriti silmapaistvate parameetritega mudeli vastu. Advantix Top on toode kõrgete nõudmistega projektide ellu viimiseks. Täna aga on meie põhiline tähelepanu uudistootel Advantix Vario, mis oma täiesti uute võimaluste ja ülimalt konkurentsivõimelise hinnaga on saanud väga hea vastuvõtu osaliseks kogu maailmas.

Viega Advantix Vario

Viega tõi 2011 a. augustis turule täiesti unikaalse ja uue konstruktsiooniga renntrapi lahenduse. Uus toode pöörab kõik senise täiesti pea peale ning alustame oma ringkäiku just Advantix Vario juurest.

Viega Advantix Vario renntrapi eelised teiste renntrappide ees:

1. Renni funktsiooniks on vee ära juhtimine, Viega projekteerijate laual moduleeriti renn selliselt, et sama ristlõike ja vee ärajuhtimisvõime juures kujundati ta võimalikult kitsaks. Sellega kaotati sisuliselt vajadus katteplaadi järele. Selle asemel, et katteplaati arutult disainida või üle plaatimisega märkamatuks teha, kaotati ta nüüd sootuks. Tõesti, miks peaks olema vannitoa põrandal üks plaat, millest kahelt poolt vesi alla voolab? Plaadi asemel on nüüd roostevabast terasest liist, saadaval kas harjatud või poleeritud viimistlusega. Ülimalt lihtne, minimalistlik ja arukas lahendus. Ei jäänud see kontseptuaalselt uus toode märkamata ka disainiauhindade jagajatele, esmaesitluse järel tulid kohe ihaldusväärsed RedDot ja Design Plus 2011 auhinnad.

2. Kui pikk peaks olema dushirenn? Olukordi on erinevaid. Traditsioonilised dushirennid on kindlate pikkustega: 750, 800, 900, 1000, 1200 mm ja tore on kui sealt siis just Teile sobiv mõõt leidub. Viega Advantix Vario on täpselt nii pikk nagu Teie vajate, vahemikus 300...1200 mm. Paigalduse käigus koostatakse rätsepatööna just see pikkus, mille dikteerib Teie ruum või põrandaplaadi mõõt. Ennekuulmatu ja suurepärane võimalus!

Rääkimata sellest, et laos on vaja hoida vaid üht artiklit dushirenni ja pole vaja karta, et just vajalik mõõt on otsas. Kujutage aga ette, kui palju on katteplaatide artikleid, igas disainis kõiki mõõte! Neid ei olnud kunagi laoseisus olemas. Nüüd on valikus vaid kaks katet - poleeritud ja harjatud ning kumbagi vaid üks mõõt. Loomulikult on nad ka alati laos olemas.

3. Eelmise põlvkonna renntrappidel saab renni välimust uhkemaks teha metallist raami abiga, mis siis nii poleeritud kui harjatud rostevaba terase viimistlusega pakkumises on. Viega Advantix Vario dekoreerimiseks piisab standardsest roostevabast terasest servaliistust, mida ehitusmaterjalide poodide plaatimise osakonnas müüakse. See on suur hinnavõit võrreldes spetsiaalse raamiga. Sellise raamiva liistu kasutamine on vajalik näiteks glasuurplaadi puhul, et plaadi serva peita. Ja muidu lihtsalt soovi ja meeldivuse puhul - ilu pärast. Liistudega välimust näete videos ajavahemikus 2:57... 3:16.

4. Ja loomulikult hind. Viega Advantix Vario juures on ka soodne hind väga oluliseks argumendiks, lisaks eelpool nimetatud unikaalsetele omadustele.



Viega Advantix Top

Viega Advantix Top renntrapid esindavad klassikaliste renntrappide kontseptsiooni ja on selle klassi üheks silmapaistvaimaks esindajaks. Rennid on kindlate pikkustega: 750 mm, 800 mm, 900 mm, 1000 mm ja 1200 mm. Nii seina äärse konstruktsiooniga kui keset põrandat paigaldatavad. Valikus on palju erineva kujustusega roostevabast terasest katteplaate, üle plaaditav variant ja klaasiga viimistletud katteplaadid. Klaaskatete toonivalik ühtib Viega seinasiseste loputuspaakide klaasviimistlusega vajutusplaatide toonivalikuga. Nii on võimalik sama kujustuselemendiga ühtset läbivat stiili rõhutada.

Tuntud trappide tootjana on Viega just selles tootesegmendis realiseerinud oma kõige viimased arengud trappide haisulukutehnoloogias.

1. Allpool olevas videos on näidatud lisaks paigaldusele ka Viega võimekaima haisuluku käitumine kanalisatsiooni torustikes ette tuleva hõrenduse puhul. Nimelt imeb hõrendus sellisest haisulukust välja vaid tühise koguse vett ja sedagi vaid esimese hõrenduse korral. Selline omadus on vajalik, et kindlustada haisulukus maksimaalse koguse vee püsimine korduvate hõrenduste järel. Kogu säilinud vesi paneb vastu kuivamisele.

2. Väga olulise uuendusena suudab selline haisulukk säilitada oma funktsionaalsuse üle kolme kuu kasutamata olekus. Selle tagab ennenägematult suur veekogus haisulukus. Teatavasti kuivavad haisulukud erinevate kiirustega ja lõpptulemuseks on kanalisatsiooni haisu pääs ruumi. Selle renntrapi valinul on ka külaliste vannitoa haisulukk alati õhutihe. Videos tasub jälgida seda, kuidas haisuluku põhja tõstetakse, ehk siis sisse poole lükatakse. Põhja saab tõsta selleks, et paigalduskõrgust vähendada, lõpuks on paigalduskõrgus juba 90...99 mm. See liigutus kahandab aga haisuluku veetagavara ja kuivamisele vastupidamise aeg lüheneb. Seega kes vajab maksimaalselt pikka kuivamaisaega, peaks leidma haisuluku põhja alla põrandast vähemalt 110 mm ja kasutama kõige makukamat asendit.

3. Ja veel üks tippsaavutus samal tootel on haisuluku silmapaistev vee läbilaske võime, milleks on erinevate standardsete testide tulemusena 0,8...1,0 l/s. See on väga suur veekogus põrandatrapi kohta ja võimaldab kasutada samaaegselt mitut suure veehulgaga segistit, sinna juurde kuuluvate erinevate dushide, kaskaadide ja teiste veemõnudega. Ilma et veetase põrandal tõuseks ja vesi ruumi kaugematesse osadesse leviks.



Kindlasti jäi veel lahti kirjutamata rida punkte nagu ekspluatatsioon ja puhastamine, aga kõike ei jõua siia kirja panna. Lisaks on olemas erinevaid modifikatsioone ja lisavarustust.

Edasiseks süvenemiseks ja hindade uurimiseks kirjutage, või veel parem, külastage salongi Vannitoapood.

Lisätty: 22.03.2012

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää