Artikkelit ja uutiset

Atraktiivsed arendajate korterid Interjööri messil 27.-29.04.2012

Yiti vannitoa sisekujundus on inpireeritud sellest fotost.

Yiti vannitoa sisekujundus on inpireeritud sellest fotost.
Täiuslik kodu on funktsionaalne ja mugav.

Sisekujundajad rõhutavad kodusid kavandades juba mõnda aega, et tähtis pole mitte suur pind, vaid hoopiski kaval paigutus. See tähendab, et oskusliku planeerimise ja funktsionaalse mööblivaliku abil võib ka väiksest korterist saada avara ning hubase kodu, mis võib mahutada isegi rohkem kui halvasti kavandatud suur korter. Ilmselt on kõige parem näide raskesti planeeritavast kodust vana hea hrushtshovka või teada-tuntud Mustamäe korter, mille läbimõtlemata planeering oma tibatillukeste köökide, ebapraktiliste ja paigutaja-vaenulike ruumidega on kõigil siiani mälus ja silme eest. Just sellepärast valmisid eelmise Interjööri messi ajal otse messihalli kaks umbes 50m2 nutikalt planeeritud ja sisustatud moodsat hrushtshovka-tüüpi korterit, millest üks klassikalises stiilis noore pere kodu ja teine modernne kodu mugavust nautivale inimesele, mõlemad näidiskorterid olid algselt sama planeeringuga. Kogu projekti eesmärk oli tõestada, et funktsionaalse ja atraktiivse kodu võib endale soetada igaüks, olenemata kui väike ja halva projektiga korter on, ainult kaval peab olema! Kaasaegsed hrushtshovkad oma nutikate lahendustega osutusid äärmiselt populaarseks, olles abiks nii algajale kodusisustajale kui ideeallikaks proffidele.

Inspireerituna eelmise messi korteriprojektist, keskendutakse sel aastal mitte enam vana planeeringu uuendamisele, vaid võetakse ette lausa uued elamud, mille planeeringud paraku ikka täiusutamist vajavad. Seekord ehitatakse messihalli tuntud kinnisvarafirmadele kuuluvad reaalselt eksisteerivate täismõõdus korterite (osa korterist) koopiad, mis planeeritakse ja sisustatakse koostöös professionaaliga, arvestades ruumi mõõtudele vastavate panipaikade ja mööbli efektiivse paigutamise võimalustega ning loomulikult ka värvipsühholoogiaga, et luua võimalikult realistlik pilt täiuslikust kodust. Ideaalis saavad päris näidiskorterid pärast messi samasuguse välimuse, koos viimistluse ja mööbliga, ning soovijail on võimalik neid sarnastena ka osta.

Kinnisvaraprojekti veavad nagu eelmisel aastalgi Aet Piel Disain, koduportaal INkodu.ee ja Eesti Näitused. Projekti ideeautori, sisearhitekt Aet Piel’i sõnul on korterites alati ruumi vähe ja panipaiku napib. Kogu projekti eesmärk on juhtida tähelepanu sellele, kui tähtis on kodu ostmisel läbimõeldud planeering, mööblipaigutus ja värvilahendus, mis avardaks ruumi ja võimaldaks mõnusat elamist. Projekt annab näpunäiteid, kuidas kõige efektiivsemalt ruume kasutada, ilma et mugavus kaduma läheks ning õpetab, millele uut kodu soetades erilist tähelepanu pöörata.

Üks messil esitlusele tulev korter kuulub firmale YIT Ehitus ning saab olema peenelt retrohõnguline, kuid ikkagi ultramoodne kodu noorele inimesele, kelle jaoks pole esmatähtis logistiliselt aktiivne keskkond, kes tahab kodu eemal linnamürast ning kes langetab valiku suuresti hinna järgi. Selles Mustamäel asuva Mäepealse elurajooni korteris domineerivad rõõmsad väljakutsuvad toonid, rõhutades julgeid motiive ja mustreid inspireerituna andeka kunstniku Piret Bergmanni maalist, mis samuti on korteris oma koha leidnud. Näidiskodu on heaks teejuhiks, kuidas muuta lihtsa ja stereotüüpse planeeringuga korter kirevaks ning nooruslikult vallatuks pesaks.

Yiti elutoa sisekujundus on  inpireeritud sellest fotost.

Yiti elutoa sisekujundus on inpireeritud sellest fotost.

Domus Kinnisvarale kuuluv messikorter asub tegelikult Kristiine linnaosa vaikses roheluses, 30-ndate stiili mõjutustega uues majas. Korter sobiks ideaalselt perekonnale, kes eelistab elada suhteliselt kesklinna lähedal, kuid soovib siiski pisut looduslähedust ja vaikust. Sisekujunduse peamised märksõnad on soliidne ja väärikas. Interjööris on esikohal küpsed tasakaalukad toonid: hall-beež-pruun värvigamma, mis üllatuslikult ei muuda kodu mitte süngeks ja igavaks, vaid lisab hoopis luksuslikku ja pidulikku õhkkonda. Soojust ja õdusat meeleolu aitab luua kaasaegne biokamin. Tähtsal kohal on looduslikud materjalid, hetkel nii aktuaalsed struktuursed pinnad, sadu võimalusi pakkuv dekoratiivkrohv ja silmatorkav ruuduline naturaalsest linoleumist põrand, mida lausa kahetsusväärselt vähe kodudes kasutatakse.

Euro Kinnisvaraarendus eksponeerib messikorterit, mis tegelikult asub Kristiine linnaosas Kuldnoka tänaval suurte akendega uues majas. Modernse maja läbi ja lõhki modernne kodu äratab oma luksuslike ja ekstravagantsete detailidega huvi isegi kõige disainikaugemas vaatajas. Interjööris on kesksel kohal hallid-mustad-valged toonid, mis omavahel põnevalt harmoneeruvad. Üllatusmomenti lisavad tumedad kõrgläikelised pinnad ja must põrand, must on isegi tualettpaber!

Eurokinnisvara köögi sisekujundus on inpireeritud sellest fotost.

Eurokinnisvara köögi sisekujundus on inpireeritud sellest fotost.

Green Life esitleb messil Raua tänava korterit, mis paikneb reaalselt muinsuskaitse all olevas 100-aastases kortermajas Kadrioru piirkonnas. Korter on vaid 5 minuti tee kaugusel kesklinnast. Maja renoveeritakse hetkel usinalt, üritades säilitada olulised ajaloolised detailid: autentsed puitpakett-aknad ja puidust uksed, palk-ja paekiviseinad, savivärvid ja -krohvid. Osades korterites on tänaseni säilinud töökorras kiviahjud. Messikorteri interjööri iseloomustab tohutu ajastutruudus. Kõige suuremat tähelepanu väärib vast sajandihõnguline kuid ultramoodne köök, mille kapiuksi kaunistavad lausa swarovski kristallid, mööbel ise on kaunis eesti käsitöö. Kodu on tõesti väikest sorti meistriteos, sest igas üksikus detailiski kajastub ajalugu moodsas kuues, olgu need siis kardinad, valgustid või mööbel.

Green Life köögi sisekujundus on inpireeritud sellest fotost.

Green Life köögi sisekujundus on inpireeritud sellest fotost.

Kortereid eksponeeritakse 27.-29. aprillil Eesti Näituse messikeskuses, kus toimub juba viieteistkümnes kevadine Interjööri mess, mis toob külastajani trendiuudiseid mööbli-, sisekujunduse- ja disainimaailmast, pakub ideid ning inspiratsiooni kodu, suvila ja kontori sisustamiseks, kaunistamiseks või renoveerimiseks ning kõike muud huvitavat interjööri valdkonnast.

Tule ja ammuta ideid täiusliku kodu loomiseks!

Kinnisvarade projekti korraldajad messil:
Aet Piel, Aet Pile Disain, sisearhitekt
Jane Jõeluht, INkodu.ee arendus- ja turundusjuht
Rano Normatova, Eesti Näitused, Interjööri messi 2012 projektijuht

Allikas: www.inkodu.ee

Lisätty: 19.04.2012

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää