Artikkelit ja uutiset

Energiamärgistusega segistid Gustavsbergilt

Skandinaavia sanitaartehnikatoodete tootja Gustavsberg segistitel on kõrgeimad energiasäästu märgised vastavalt Rootsi Standardiinstituudi testidele. Segistite energiamärgistus aitab valida energiatõhusaid tooteid ja nii säästa kuni 40% vee soojendamiseks kuluvast energiast.

Eestis on viimase aastaga maagaasi hind kasvanud 53% ning alates 1.juulist 2012 maksab Eestis maagaas kodutarbijatele 4 eurosenti m3 kohta rohkem ehk hinnatõus on 5,4%. Kuna elanike kulutused vee soojendamiseks maagaasi abil kasvavad veelgi, siis on inimesed aina enam huvitatud pikaajalistest kokkuhoiuvõimalustest.

Energiamärgistus pakub võimaluse tunda ära energiatõhusad segistid

Rootsi Standardiinstituudi (SIS) Tehniline Komisjon TK 519 on välja töötanud kodumajapidamises kasutatavate segistite energiatõhususe klassifikatsiooni eesmärgiga kannustada selliste segistite valmistamist, mis ei piiraks ainult kasutatava sooja vee hulka, vaid parandaksid üldist energiatõhusust.

Klassifitseerimis- ja energiamärgistussüsteem on vabatahtlik ja avatud kõikidele sertifitseerimisnõudeid täitvatele segistitootjatele. Märgistuste klassid põhinevad laboratoorsetel katsetel ja serti-fitseerimistingimustel, mille kohta saab põhjaliku ülevaate veebilehelt www.kiwa.se
Märgistus sarnaneb majapidamismasinatel kasutatava märgistusega ning selle eesmärk on pakkuda kaupmeestele, segistite paigaldajatele, energia-nõustajatele ja tarbijatele erapooletut abi energiasäästlike segistite valikul.

Energiatõhusad ja kasutusmugavad Gustvsbergi segistid


Gustavsbergi valamusegistid Nautic ja Logic kuuluvad energiatõhususe klassi A, nende energiakulu on alla 1,6 kWh. Nautic ja Logic segistitel on patenteeritud vee-ja energia-säästutehnoloogia, samas ei ole tehtud järele-andmisi kasutusmugavusele - tarbija saab ise muuta optimaalset temperatuuri ja maksimaalset vee vooluhulka.

Uutel Logic segistitel on lisaks energiatõhususele teisi nutikaid omadusi: segistite kahvade värviline pind on antibakteriaalne, see takistab bakterite paljunemist ja levikut.

Tänu segistikahva unikaalsele iseparanevale värvipinnale kaovad pinna soojenemisel värvitud kahvadele ja pöördnuppudele tekkivad väiksemad kriimustused iseenesest.

Lisätty: 29.08.2012

Oy Gustavsberg Ab Eesti Filiaal

Puh.:
+372 646 0312
Osoite:
Fr.R Faehlmanni 6, Tallinn, Harjumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.