Artikkelit ja uutiset

Laupäeval Horteses ülemaailmse loomade päeva kogupereüritus

Laupäeval tähistatakse ülemaailmset loomade päeva heategevusliku kogupereüritusega

4. oktoobril tähistavad aianduskeskuses Hortes ülemaailmset loomade päeva Eesti Loomakaitse Selts, Tallinna Keskkonnaamet, koeraspordiklubid, kassikaitseorganisatsioonid ja teised loomasõbrad koos oma lemmikutega.


 Alkuperä: www.hortes.ee

Alkuperä: www.hortes.ee

Kella 12-15 ajal toimuva ürituse eesmärgiks on propageerida lemmikutega tegelemist ja loomapidamiskultuuri arengut Eestis keskendudes eelkõige loomade tervisele ja heaoluteemadele.

„Eesti Loomakaitse Seltsil on plaanis üritusel välja kuulutada ka aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo konkursi algus, mille käigus kogume inimestelt 31. novembrini selleks erinevaid lugusid.
Konkurssi on traditsiooniks läbi viia juba 14. aastat,“ ütles Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liige Hellika Landsmann, lisades: „Koha peal tutvustame ka mitmete kodu otsivate kasside ja koerte lugusid, räägime Tallinna Keskkonnaametiga koerte ja kasside kiibistamise vajalikkusest ning avame Horteses kogumiskasti hüljatud lemmikutele hästi säiliva toidu ja loomatarvete annetamiseks. Annetuskast jääb keskuse sissekäigu juurde püsivalt.“

„Näitamaks, mida kõike on võimalik oma lemmikuga aktiivseks ja tervislikuks eluks ette võtta, astuvad Koeraspordiklubi Koeruse etteastete kõrval üles ka päästekoerad Eesti Otsingukoerte Klubist, samuti saavad ürituse külastajad oma koertega meie võistlustest ja töötubadest osa võtta. Lisaks valitakse kõikide kohale tulnud küülikute seast kõige lemmikum ning on avatud fotostuudio oma lemmikloomaga professionaalse pildi tegemiseks,“ kirjeldas loomadele pühendatud päeva kava aianduskeskuse Hortes turundusjuht Sigre Parm.

Royal Canin Eesti turundusjuhi Minni Luuk sõnul kehtivad ürituse ajal loomatoitudele soodushinnad, sealjuures annetab Royal Canin Eesti igalt ostetud tootelt 10% abivajavatele koertele ja kassidele.

Rahvusvaheline loomade päev sai alguse 1931. aastal tunnustamaks kõiki maailma loomi ja tähistamaks positiivset mõju, mida loomad meile omalt poolt annavad.


SPORDIPÄEVA KAVA:

12.00 Sissejuhatus ja avasõnad: päevajuht Kerttu Jukkum,
ELS-ilt avasõnad Ülemaailmse loomade päeva tutvustusega
ELS kuulutab välja aasta kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo konkursi alguse
Lemmik-küüliku konkursi avamine
Pealtvaatajatel võimalus osaleda oma lemmikutega: registreeru oma küülikuga siin>>>

12.00-12.15 Kassid, kes otsivad kodu - kohal on Kasside Turvakodu, Pesaleida/Varjupaikade MTÜ, Kass ja Pojad

12.15-14.00 Koeraspordiklubi Koerus: koerte kiirendusvõistlus kõikidele soovijatele.
Pealtvaatajatel võimalus osaleda oma lemmikutega!
Kiirendusvõistlust viivad läbi Tarvo Tamm, Marina Roos, Kei Kvarnstrom

12.30-13.00 Koeraspordiklubi Koerus: minikoerte takistusrada ja töötuba kõikidele soovijatele.
Pealtvaatajatel võimalus osaleda oma lemmikutega.
Osalevad chihuahuad Augusto, Happy, Carlos, Bibi, Tiffany, Roosi ja Aston, Roby, Coton De Tulear Sofi ja kääbustaks Spice

13.30-14.00 Päästekoerte etendus Eesti Otsingukoerte Klubilt

14.00-14.30 Koeraspordiklubi Koerus: agility näidisesinemine
Osalevad : Elisabeth Stein ja Coby, Annike Laving ja Mummu, Diana Varik ja Jaydi, Anastassia Tamm ja Bosse, Meril Tamm ja Sunny. Kommenteerib Liina Kümnik

14.30-14.45 Lemmikküüliku autasustamine

15.00 Ürituse lõpetamine

Lisaks on ürituse ajal kohapeal:
· TALLINNA KESKKONNAAMET jagamas infot lemmikloomade kiibistamise vajalikkuse kohta
· LOOMATARVETE ANNETUSKAST - alates laupäevast on Horteses avatud kogumiskast, kuhu saab tuua erinevaid lemmikloomatarbeid ja kuivtoitu, mis lähevad ELS abiga edasi abivajavatele loomadele
· FOTOSTUUDIO ja professionalane fotograaf jäädvustavad lemmikloomi
· Royal Canin Eesti annetab igalt ostetud toidult 10% abivajavatele koertele ja kassidele.
· Palju erinevaid auhindu osalejatele ja arvukalt hinnaüllatusi kõigile!


Olete oodatud koos oma pere lemmikuga osalema ja osa saama vahvatest võistlustest ning arvukatest auhindadest ning tegema ka väikest heategu, mis muudab Eesti loomade elu paremaks!

www.hortes.ee
Facebook

Lisätty: 01.10.2014