Artikkelit ja uutiset

Eesti disaini aastaraamat 2013-14

Eesti Disainiauhinnad 2013-14 nominentide kataloog
Aastaraamat koondab Eesti Disainiauhinnad 2014 nominentide töid tootedisaini, graafilise disaini, veebi- ja teenusedisaini, noore disaineri preemia SÄSI, Noore Püssi ja disainihariduse kategooriatest. Ühtlasi annab esinduslik kataloog ülevaate parimast Eesti disainist, demonstreerides kuhjaga võimekust, oskusi ja häid ideid.
Peagi saab aastaraamatut osta ka Nu Nordikust, Eesti Disaini Majast ja Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumist.

Tunnustuseks disainivõluritele
Disain! Võlusõna, mis on rajanud endale teed kunstis, tehnoloogia ja teenuste maailmas. Viimasel ajal isegi ajutegevust uurivate neuroteadlaste töölaual. Suhteliselt uus neuroteaduste uurimisvaldkond peab tõeseks, et ilu kunstis ja disainis võib meid õnnelikuks teha.
Tõepoolest, disain võib olla esteetiline elamus. Disain võib olla uuenduslik ja nutikas toode, aga ka viis, kuidas kõige erinevamaid teenused mugavalt kättesaadavaks teha.

Kõik need disaini variandid on ka Eestis esindatud. On igati põhjendatud jagada tunnustust, sest valdkond edeneb ja avardub kasvavas tempos kunagisest esemekesksest kultuurist maailma mõistmise ja mõtestamise viisina. Pole ju disain eesmärk omaette. Küll aga on eesmärgiks loova mõtlemise, sisuka protsesside analüüsi läbi teadlikult disainitud inimsõbralik vaimne ja füüsiline keskkond. Eesti üheks konkurentsivõime eelduseks on nutikas, paindlik, avatud ja inimväärne disain.

Head edenemist teile, lugupeetud disainerid, võlumaks kunsti ja tehnoloogiat üha uuteks huvitavateks lahendusteks. Muutes meie igaühe päeva mugavamaks, esteetilisemaks ja paremaks, muudate te paremaks kogu maailma.
Urve Tiidus
Eesti Vabariigi kultuuriminister

 Alkuperä: www.disainikeskus.ee

Alkuperä: www.disainikeskus.ee

Raamatu hind on 10€ ja raamatut saab interneti teel tellida siit!

Raamatu kujundasid Mariana Hint ja Epp Õlekõrs.
Väljaandja: Eesti Disainikeskus
Toimetaja: Marii Reimann
Trükk: Greif OÜ
Paber: Tom & Otto Gloss, Trucard 2 gloss (Antalis)

Loe ka artiklit: Disainiauhinnad 2014 võitjad selgunud

Lisätty: 15.10.2014