Artikkelit ja uutiset

Intarsia - taasavastatud vana

Intarsia on puittasapindade dekoreerimise tehnika, mis on viimase mõnekümne aastaga pea täielikult ununenud.

Kindlasti mäletab vanem põlvkond kaheksakümnendatesse jäävast lapsepõlvest intarsiatehnikas pilte ja mööblikaunistusi. Intarsia võimalused ei piirdu vaid vabakäetehnikas pildikestega, enim on kasutatud seda tehnikat mööblidetailide, enamasti lauaplaatide ja uksekilpide, dekoreerimiseks.

 Alkuperä: www.moobelsepp.ee

Alkuperä: www.moobelsepp.ee

Mis on intarsia?

Tegemist on erinevate puiduliikide ühekihilistest vineeritükkidest ehk spoonidest kokkuseatud mustrite, kujundite või piltidega – nii on tutvustanud seda ka kadunud puidumaestro August Kõrbe. Laias maailmas ei pruugi intarsia alati vineeridest kokkuseatud pilte tähendada ja samas kasutatakse selle kohta ka mõisteid nagu marketrii ja mosaiik. Igaljuhul on tegemist veidi varjusurma jäänud suurepärase mööbli tasapindade kaunistamise tehnikaga.

 Alkuperä: www.moobelsepp.ee

Alkuperä: www.moobelsepp.ee

Intarsia on midagi, mida võiks jälle ellu kutsuda - paljud uued asjad on ju tegelikult unustatud vanad. Kindlasti saab intarsiatehnikas kunstiga nii mõnegi inimese õnnelikuks teha ja tasub kaaluda ka intarsia kasutamist omanäolise elutoa- või isegi köögimööbli projektides.


www.moobelsepp.ee
Facebook

Lisätty: 09.03.2015

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää