Artikkelit ja uutiset

Puidu kuningas tiigipuu

Tiigi- ehk tikapuud peetakse puidu kuningaks. Tiigipuud iseloomustavateks tunnusteks on tema haruldane ilu – rikkalik kuldpruun läige ning huvitav muster aga ka puitmaterjali vastupidavus, stabiilsus ja kulumiskindlus. See on puit, mis talub hästi kuumust, temperatuuri kõikumisi, ei pragune ega paindu.

Eeltoodu on põhjuseks, mispärast kuulub meremeeste eelistus sellele materjalile ja mistõttu kasutatakse tiigipuud üsna sageli ka laevatekkide katmiseks. Üks kuulsaimaid laevu ajaloost, kus on kasutatud tiigipuud on Titanic.
Uurijad on avastanud, et selle laeva tekk on säilitanud oma ilme sama kvaliteetsena nagu ta oli tol saatuslikul ööl.

 Alkuperä: www.positiveinteriors.ee

Alkuperä: www.positiveinteriors.ee

Selle põhjuseks on asjaolu, et tiik sisaldab naturaalseid õlisid ning tema paisumis- ja imamisvõime on väga madal, mistõttu ta säilitab oma algse kuju hoolimata välistest mõjuritest nagu seda on päikesekiirgus ja soolane vesi. Tema vaikude sisaldus toimib loodusliku puidukaitsevahendina.

Koduses majapidamises sobib ta kasutamiseks eelkõige vannitubades ja basseini ümbruses – tiigipuu on soe ka ilma põrandakütteta. Oma looduslike omaduste tõttu ei muutu tiik libedaks hoolimata veekihist tema pinnal ning seetõttu on õnnetustesse sattumise oht vähendatud.

 Alkuperä: www.positiveinteriors.ee

Alkuperä: www.positiveinteriors.ee

Käsitöölised ja puidumeistrid hindavad tiigipuud tema lihtsa töödeldavuse, vastupidavuse ja mitmekülgsuse pärast.

Tiigipuu kasvab väga aeglaselt ja tema leviala on piiratud mistõttu on hakatud nõudluse rahuldamiseks üha rohkem kasutama istandusi ning järgima keskkonna-hoiu ja säästliku majandamise põhimõtteid ning Metsahoolekogu (FSC) tegevus-juhiseid. Üheks heaks näiteks sellel alal on elevantide abi kasutamine metsa langetamisel ja väljaveol.

Rohkem infot saab toote kohta Positive Interiorsi kodulehelt www.positiveinteriors.com või külastades meie Tallinna salongi aadressil Peterburi tee 56, E-R 9.00-13.00
Facebook

Lisätty: 08.04.2015

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää