Artikkelit ja uutiset
Parimad jõulutooted selgunud

Tallinna Toidumessi pressiteade
2.11.2007
Tallinna Toidumessi külastajad valisid kolme messipäeva jooksul pimetesti käigus Eesti parimad jõulutooted pagari-, lihatoodete ning hõõgveini kategooriates. Konkursil võistlesid 41 liha-, 7 pagaritoodet ja 6 erinevat hõõgveini.
Jõulutoode 2007 võitjad parima lihatoote kategooriates on järgmised:
Parim verivorst – Saaremaa Jõuluvorstid (pühadenauding)
Parim jõuluvorst – Rannarootsi ahju-vorstikesed astelpaju püreega
Parim verikäkk – Rakvere verikäkk juustuga
Parim sült – Talleggi kanasült
Pasteet, pate- Rakvere pidupasteet
Jõulupraad – Talleggi ahjukana õunte ja ploomidega
Üllatustoode- Lihameistri talle toorsuitsu seljafilee
Jõulutoode 2007 võitjad parima pagaritoote kategooriates:
Jõululeib – Eesti Pagari puuviljaleib
Piparkook – Vahvlivabriku piparkook glasuuriga
Üllatustoode – Eesti Pagari jõhvikaunelm
Parimaks alkoholiga hõõgveiniks kuulutati Dunkri kirsimaitseline hõõgvein.
Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel. Lihatooteid hindas 1025,
pagaritooteid 495 ja hõõgveini 200 Toidumessi külastajat.
Parima Jõulutoote konkursi korraldajateks olid Profexpo OÜ ja AHOI-esitlusted.
Eesti suurim ja pikima traditsiooniga erinevaid toitlustuse osapooli liitev 12. Tallinna Toidumess leidis aset 31. oktoobrist 2. novembrini. Tänavuse aasta mess oli suunatud toitlustuse, jaekaubanduse, tootmise ja sidusalade professionaalidele. Tegemist oli toidumesside sarja 15. juubeliüritusega –
Toidumess ise oli järjekorras kaheteistkümnes ning lisaks on toimunud kolm laiemale toiduhuviliste ringile suunatud FoodFesti.
Lisainfo:
Eva Palu
Tallinna Toidumessi pressiesindaja
E-post: press@profexpo.ee
Telefon: 510 4827
Lisätty: 01.11.2007

