Artikkelit ja uutiset

Ruumala annab nõu, miks ja millal tellida haljastusprojekt

Ilmad on juba suviselt soojad ja aiandushooaeg on mühinal käima läinud - mis siis muud kui poodi taimi ostma! Või tasuks enne plaani pidada?

Kui teil on hea ruumitaju, teate täpselt mida ja kus soovite krundil näha, teile ei ole ajakulu oluline, eelarve lubab katta ebaõnnestunud materjali ja toote valikuid, soovite teha ise kogu füüsilise töö, nõudmised lõpptulemusele ei ole kõrged ja teile lihtsalt meeldib pidevalt õues tööd teha, siis piisab, kui joonistate ise plaani ning hakkate tööga pihta. Kui te olete antud ala spetsialist, siis tõenäoliselt olete oma aia juba kujundanud ning ei vaja teiste abi.

 Alkuperä: www.ruumala.com

Alkuperä: www.ruumala.com

Vaadates teiste inimeste aedasid võite märgata, et:
• Aiakujundus võib olla niivõrd intensiivne ja võimas, et varjutab krundil oleva hoone või vastupidi on haljastus kaduvalt tagasihoidlik, mille tulemusena hoone tundub asuvat tühjal maalapil;
• Aiakujunduse stiil ei sobi kokku hoone stiiliga;
• Naaberaedade ja piirete kujundus on nagu öö ja päev ning puudub sujuv üleminek;
• Aias olevad taimed ja rajatised ei ole sobilikes proportsioonides ning paiknevad ebaloogiliselt;
• Valitud taimed kiratsevad ja ei kasva;
• Aias on liiga palju või pole üldse suuremaid puid-põõsaid;
• Aia kujundamisel on kasutatud autorehve ning muid jäätmeid;
• Aed on hooldamata;
• Aeda polegi kujundatud ning see sarnaneb ehitusplatsiga.

Ärge muutuge liiga kriitiliseks, sest inimesed kujundavad oma koduaia enda tarbeks, mitte möödujate meeleheaks, välja arvatud „show-aiad“, mille eesmärk on teiste pilku püüda.

 Alkuperä: www.ruumala.com

Alkuperä: www.ruumala.com

Miks haljastuse projekti tellida? Lisaks eelpool mainitud olukordade vältimisele võivad selleks olla erinevad põhjused, millest üks olulisemaid eesmärke on soov rajada koduaed oma vajaduste ning elustiili arvestades. Teil võib olla palju soove ja ideid kuid te ei suuda seda kujundada visuaalselt meeldivaks ning toimivaks koosluseks. Või teil puudub konkreetne ettekujutus milline teie koduaed peaks olema kuid samas olete veendunud, et te ei soovi „Trabandi“ hekiga piirdeaeda ja lihtsalt muru nagu on enamikul ehitistel, mis on valminud viimase paarikümne aasta jooksul. Siis on mõistlik kaasata spetsialist. Projektist on palju abi kui soovite koostada materjalide (kaasa arvatud taimede) eelarvet, tellida haljastuse ja väikevormide tööde teostamist, vältida ebasobivate taimede ja materjalide valikut, vältida vigu haljastuse ja väikevormide rajamisel, mitte kulutada kogu vaba aega hooldustöödeks, omada koduaeda, mis pakub teile naudingut ja rõõmu.

Ajaliselt on mõistlik tellida projekt varakult. Uusehitiste korral isegi enne ehituse algust, sest siis on võimalik päästa olemasolevaid taimi ja pinnase vorme, enne kui taimed likvideeritakse ning traktor pinnase siledaks triigib. Samas aitab korralik projekt säästa kulusid, sest mitmeid töid saab loogilises järjekorras siduda ehitustöödega ning vältida hilisemaid avastusi nagu puuduvad veevõtu kohad õuealal, ebapiisav elektritaristu krundil, jne. Piisav ajavaru projekti valmimisest kuni rajamise alguseni võimaldab hankida soovitud taimi ja materjale ning planeerida isikliku aja kasutamist.

 Alkuperä: www.ruumala.com

Alkuperä: www.ruumala.com

Ruumala kujundatud keskkond on isikupärane ja funktsionaalne, mis vastab tellija elustiilile, harmoneerub hoonega ning ümbritseva loodusega. Kindlasti ei piirdu me vaid istutusalade lahendamisega.
Käesoleval aastal on veel vaba mahtu mõnele erilisele ja põnevale projektile. Kui teile tundub, et see võiks olla teie koduaed, park või haljasala, siis võtke meiega ühendust.

Ruumala OÜ
www.ruumala.com

Lisätty: 09.05.2016

Ruumala

Puh.:
+372 517 9107, +372 5886 8956
Osoite:
Kadaka tee 42a, Tallinn, Harjumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.