Artikkelit ja uutiset

Keila-Joal asuva taluhäärberi uus väärikas elu

Kui pere Keila-Joal selle uhke vabrikant Karl Lubergile kuulunud taluhäärberi ostis, pärines sealne õhustik 90ndate restoranist Vana Suvemaja. Peale masu ning vanaperemehe surma oli maja vähe kasutatud. Aastatepikkuse protsessi käigus sai endisest restoranist ja ühiskondlikust hoonest taas kodu.

 Alkuperä: digi.kodukiri.ee

Alkuperä: digi.kodukiri.ee

Juba restorani ajal oli majas olnud mõnusat kodanlikku stiili. Tänu uutele omanike ja nende kõnekale antiikmööblile, raamatukogule ja kunstikogule, mis mitmes riigis elamise ajal oli kogunenud, sai see juurde veel varasemat, pigem möödunud sajandi alguse aristokraatlikku fiilingut.

 Alkuperä: digi.kodukiri.ee

Alkuperä: digi.kodukiri.ee

 Alkuperä: digi.kodukiri.ee

Alkuperä: digi.kodukiri.ee

Renoveerides üritas pere taastada võimalikult palju endiseaegsest planeeringust ja ruume taasavada. Maja kasutati Nõukogude sõjaväelaste ühiselamuna, hiljem kooli ja raamatukoguna. Enne kui pere lõplikult sisse kolis, oli õiendamist veel maja nime ja aadressiga. Kuna aastakümneid tagasi oli siin tegutsenud velskripunkt, oli nii koha- kui ka bussipeatuse nimena tarvitusel ‟Med.punktˮ. Nüüd sai maja tagasi oma ilusa ja asjakohase sünnipärase eesti nime Kungla, mis talu õigusjärgsele omanikule tagastades ka ennistati. Täpsemalt loe augustikuu Kodukirjast.

 Alkuperä: digi.kodukiri.ee

Alkuperä: digi.kodukiri.ee
LOE VEEL VÄRSKEST AUGUSTINUMBRIST:
- Kuidas sisustada lastetuba;
- Kes võitis Kodukirja ja K­Rauta mängumajade konkursi?;
- Klaaramanni talus Tori vallas mitu põlve aednikke;
- Floks -­ suvelõpu lill;
- 9 värsket kurgiretsepti Pille Endenilt;
- 100 % taaskasutusega kohvik Kaberneemes.

Tutvu ka nutitelefonis, arvutis või tahvlis Kodukirja uue koduga digi.kodukiri.ee. Ajakiri osta poest või telli soodsalt: http://www.kirjastus.ee/kodukiri/
Nipiraamat
Facebook

Lisätty: 02.08.2016