Artikkelit ja uutiset

Isetegemise rõõm on kõige suurem rõõm – sisustuselementidest kuni mööblini välja

Kas olete kodu sisustades leidnud ennast olukorras, kus veedate tundide kaupa väärtuslikku aega internetis, käite mööda mööblisalonge ning silme eest läheb aina kirjumaks? Üha uusi sisustusideid tuleb pähe ning lõpuks tundub, et nende mustmiljoni mööblitüki seast ei leia ikkagi seda päris meelepärast ja sobivat?

Kallitele sisustussalongidele vahelduseks võiks külastada ka vanavara- ja kasutatud asjade poode. Samuti tasub ringi vaadata suvilas või maakodus - võite sattuda uskumatult väärtuslike leidude otsa. Vivendi koolituskekus annab Sulle ehk natuke inspiratsiooni ja mõned head ning kasulikud ideed, mida selle vana mööbliesemega ette võtta.

 Alkuperä: www.vivendi.ee

Alkuperä: www.vivendi.ee
Äsja soetatud vana mööbliese võib olla niisamagi üsna heas seisus ning vajada vaid kerget värskendust. Üheks lahenduseks on katta see kriidivärvidega - nii saad luua sobivates toonides vanutatud ilme. Uuri lisa siit.

Teiseks põnevaks mööbli värskendamise viisiks on aaderdamine. Aaderdamise võlu seisneb käsitöö ja kunsti ühendamises. Selle põneva vana jäljendustehnikaga antakse odavamale puidule väärispuidule omane välimus. Uuri lisa siit.

 Alkuperä: www.vivendi.ee

Alkuperä: www.vivendi.ee

Ka pehmet mööblit on võimalik värskendada. Mõne pehme mööbli puhul piisab vaid kattematerjali vahetamisest, kuid mõnikord on vaja lisaks ka asendada deformeerunud poroloon uuega, vahetada vedrusid ning remontida karkassi. Seda kõike ei tasuks ilma teadmiste ja oskusteta ise ette võtta vaid tasuks pöörduda kogemustega meistri poole. Uuri lisa siit.

 Alkuperä: www.vivendi.ee

Alkuperä: www.vivendi.ee

Kui sa ei ole just vana mööbli fänn või sul on puudu õigetes mõõtudes laud, kummut, riiul või laste rõõmuks mänguasjakast ning nukumaja, siis tasub ka nende tegemine ise käsile võtta. Uuri lisa siit.

 Alkuperä: www.vivendi.ee

Alkuperä: www.vivendi.ee

Kui mööbel on olemas, siis on aeg sisustuselementide ja kaunistamise käes.

 Alkuperä: www.vivendi.ee

Alkuperä: www.vivendi.ee
Kommid ja puuviljad võiks olla näiteks paberist punutud vaagnal, mis ka laste käes kogemata maha kukkudes katki ei lähe. Uuri lisa siit.

Ka sobivas toonis ning õige kujuga lambikupli saab endale ise teha. Paljude muude võimaluste seas, saab seda valmistada näiteks paberist. Uuri lisa siit.

Dekupaaži abil võib anda uue elu nii vanade asjadele kui üldiselt kaunistada erinevaid esemeid - lillepotte, pildiraame, nõusid, küünlaid, karbid, mööblit ja isegi tekstiili. Uuri lisa siit.

 Alkuperä: www.vivendi.ee

Alkuperä: www.vivendi.ee

Quillinguga saab teha nii ehteid ja ruumikaunistusi kui ka mahulisi vorme kausside, vaagnate jms näol. Quillinguga on võimalik kaunistada seinu, mööbliesemeid, pildiraame ja palju muud. Uuri lisa siit.

 Alkuperä: www.vivendi.ee

Alkuperä: www.vivendi.ee

Võimalusi oma kodu hubaseks ja omanäoliseks muuta on tohutult - tuleks need kõik vaid pähe ja oleks seda julgust katsetada. Siinkohal tasuks ka meeles pidada, et isetegemise rõõm on kõige suurem rõõm.

VIVENDI KOOLITUSKESKUS
Sõpruse pst 211a, Tallinn
Tel: 537 28520; 600 2244
E-mail: info@vivendi.ee
www.vivendi.ee

Lisätty: 19.09.2016