Artikkelit ja uutiset

RM Stuudio annab nõu: terrassi hooldus annab puidule värske ilme

Kevad on meie kliimas just õige aeg, mil ilusa ilmaga terrass suveks vormi saada. Regulaarne hooldus annab puitterrassile värske väljanägemise ja tagab meie heitlikus kliimas terrassi pikema vastupidavuse. Hooldustööd on võimalik tellida RM Stuudio salongist või valida ise päev, mil ei saja, ja terrass suvevormi seada.


Terrassi ettevalmistamine hoolduseks

Esmalt tuleb hankida hoolduseks vajalikud tarvikud ja vahendid. Järgnevalt tuleb valida kuiv ilm, mis ei sega töid, ja terrass kogunenud lahtisest mustusest harjaga puhtaks pühkida. Seejärel terrassi mõõdukalt märjaks kastes, valmistate pinna ette süvapuhastuseks.


Terrassi pesu OSMO Kraft-gel puidu ilmet taastava geeliga

OSMO puidu ilmet taastav geel süvapuhastab pleekinud ning ilmastikust halliks tõmbunud puitu, eemaldades surnud ja kahjustunud osakesed puidu pinnalt. Selle tulemusena saab puit taas värske ilme ning avab puidu poorid õlitamiseks. Osmo puhastusgeeli saab kasutada nii pintsliga kui ka ühtlasema tulemuse saavutamiseks puhastusmasinaga.

Süvapesu pintsliga

OSMO puhastusgeeli saab puidule kanda tugeva karvaga pintsliga, hõõrudes geeli puidule piki puidusüüd. Puhastusgeelil tuleb lasta puidu pinnal seista 15 minutit, mille järel tuleb geel puidu pinnalt eemaldada koos lahtise halli katuga, pestes terrassi harja ja veega.


Süvapesu puhastusmasinaga

Märgatavalt ühtlasema tulemuse saavutab OSMO puhastusmasinaga. Puhastusgeel tuleb puidu pinnale kanda samuti pintsliga, hõõrudes geeli puidule piki puidusüüd ja lasta puhastusgeelil toimida 15 minutit. Seejärel tulevad mängu puhastusmasina eelised, kus puhas vesi kantakse terrassile läbi üksteisele vastupidises suunas pöörlevate harjasrullide, tagades sellega efektiivsema ja sügavama puhastuse. Määrdunud pesuaine koos mustusega kogutakse läbi trumli kogumispaaki, mille tulemusel on kogu töö puhtam.

Terrassi õlitamine OSMO terrassiõliga

Pärast süvapesu on terrassil värske ilme ning selle säilitamiseks tuleb puit katta kaitsekihiga. Selleks sobivad ideaalselt UV-kiirguse vastase kaitsega OSMO terrassiõlid, mida on saadaval laias toonivalikus. OSMO terrassiõlid sisaldavad kaitset ka hallituse ja seente eest. Pintseldage OSMO terrassiõli puhastatud kuivale pinnale piki puusüüd. Terrassiõli tuleb hoolikalt puidu sisse hõõruda, et tagada õli imendumine puidu pooridesse. Soonilise laua korral tuleb jälgida, et viimistlusõli paksu kihina laua soontesse ei koguneks. Pärast terrassiõli täielikku kuivamist on aeg nautida suve värske ilmega terrassil.


Terrassi värskendamiseks vajalikud tarvikud või hooldusteenuse saab RM Stuudio esindustest Tallinnas, Pärnu mnt 110, või Tartus, Sõbra 45. Uuri lisa ka kodulehelt www.rmstuudio.ee ja Facebookist.

Lisätty: 25.05.2017

RM Stuudio

Puh.:
+372 650 1200
Osoite:
Pärnu mnt 110, Tallinn, Harjumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää