Artikkelit ja uutiset

Dušinurk ja vannituba: miks tasub loobuda vannist ning dušikabiinist

Vann või dušikabiin?

See küsimus on paljudele oluline, ent tõelised minimalismi austajad valivad aluseta dušinurgad. Väikestes kaasaegsetes korterites ei ole tavapärasel viisil esindatud ei vann ega dušikabiin ning nende asemel on seina külge kinnitatud dušš ning dušisein või -kardin selle ees. Vaatame, millised on antud lahenduse eelised.

 Alkuperä: klaasistuudio.ee

Alkuperä: klaasistuudio.ee

Esiteks on see ilus. Tõsiselt, ei midagi liigset, vaid tõeline paradiis minimalismi austajatele. Kui käite duši all ettevaatlikult, võib vaheseinast üldse loobuda (sellisel juhul saab ka ilma kardinata).

Dušinurgad ei hõiva nii palju ruumi. Tundub, et just seetõttu on nad tänapäeva korterites väga levinud - väikesel alal võtab traditsiooniline kabiin palju ruumi ning koormab seda, samas ei saa ka vanni mõnikord paigaldada. Samuti lisab läbipaistev klaas suurema ruumi tunde.

Sellist vannituba on lihtne hooldada. Tavaline dušikabiin on ehitatud keeruliselt ning mitte igaühel ei jätku kannatust kuivatada see pärast igat kasutuskorda täiesti kuivaks, vältimaks kihi teket. Piisab duši asupaigas põranda kalde tegemisest äravoolu ava poole, et vesi voolaks ise ära ning klaasist vaheseina pühkimine võtab kolm sekundit aega.

 Alkuperä: klaasistuudio.ee

Alkuperä: klaasistuudio.ee

Dušinurk on hügieeniline. Aja jooksul koguneb mustus mistahes kanalisatsioonisüsteemi. Ent see ei ole probleem, kui valite siledast roostevabast terasest kruvideta ja õõnsate aladeta valmistatud süsteemid, kuna neid on lihtne mustusest täielikult puhastada.

Aluseta dušid on mugavamad ning turvalisemad, sealhulgas piiratud võimalustega inimestele. Invaliidsus, õnnetusjuhtum või kõrge iga – on mitmeid põhjuseid, miks inimeste liikumine on piiratud või nad vajavad ratastooli. Nende jaoks on oluline, et nad saaksid oma kodus vabalt liikuda, seetõttu ei tohi vannitoas olla astmeid või külgseinu ning duši sektsiooni uksed peaksid olema piisavalt laiad.

 Alkuperä: klaasistuudio.ee

Alkuperä: klaasistuudio.ee

Stiilne disain. Duši klaasist lahenduste tootjad pakuvad mitmeid erinevaid mudeleid dušinurkade, -uste ning -seinte jaoks. Näiteks on kohaliku tootja Andres valikus üle 30 erineva lahenduse duši tarbeks ning tervelt seitse erinevat värvi klaasi. Kui standardmudelite seast endale sobivat ei leia, on võimalik projekteerida lahendus duši jaoks ka eritellimusena. Samuti saab vannitoas kujundust täiendada ilusa valgustusega peegliga.

 Alkuperä: klaasistuudio.ee

Alkuperä: klaasistuudio.ee

Dušinurga ohutus ja töökindlus sõltub kasutatava klaasi ning furnituuri kvaliteedist. Klaas peab olema karastatud – see teeb klaasi viis korda tugevamaks tavaklaasist ning isegi kui teil õnnestub see purustada, puruneb see pisikesteks mitte teravateks ning mitte ohtlikeks tükkideks. Furnituur peab olema töökindel ning turvaline, et tagada dušinurkade või dušiseinte vastupidavus.

Tõsi, dušinurk ei võimalda sarnaselt vannile lesida kuumas vannivahuga vees või kütta sarnaselt dušikabiiniga üles tõeline saun. Ent linnaelanikel ei ole vanniprotseduurideks alati aega. Just seetõttu ei oleks meil isiklikult midagi selle vastu, et elada minimalistliku ning tagasihoidliku dušinurgaga korteris. Aga mis arvate teie?

Uuri lisa kodulehelt www.klaasistuudio.ee.

Lisätty: 16.10.2018