Artikkelit ja uutiset

Bambuspõrand on pilkupüüdev, vastupidav ja keskkonnasõbralik

Bambusparkett kui uue ajastu põrandakattematerjal muutub järjest populaarsemaks nii uue kodu sisustajate, arhitektide kui ka teeninduspindade arendajate seas. Võib julgelt väita, et bambus on tõeline tuleviku materjal. Esiteks seetõttu, et bambus on loodust säästev ja jätkusuutlik taim, mis erinevalt teistest troopilistest puiduliikidest (sh tiik, tamm) saab lõikuseks valmis juba viie aastaga. Kui bambustaim on juurdunud, ei vaja see taasistutamist, sest uus võrse areneb risoomist. Bambuse kasvatamisel ei ole tarvis kasutada pestitsiite, väetiseid ega muid mürgiseid kemikaale.

Bambusmets Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Bambusmets Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Tähelepanuväärne on ka see, et bambusmets seob atmosfääris süsinikdioksiidi oluliselt rohkem kui tavamets. Bambuskeskuses pakutavad kvaliteetsed MOSO bambusparketid on CO2 neutraalsed (ISO 14040/44). See tähendab, et kogu bambusparketi elutsükli poolt jäetud ökoloogiline jalajälg on neutraalne või isegi negatiivne.

Moso bambusparkett: Bamboo Solida HD Caramel                        Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Moso bambusparkett: Bamboo Solida HD Caramel Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Bambuse eriline ehitus ja kiud teevad bambuse väga vastupidavaks. Ainuüksi looduslik bambus ületab tamme tugevuse. Kui veel kasutada termotöötlust ja spetsiaalset pressmeetodit, saavutab bambus tugevuse, mis ületab tamme tugevust kolmekordselt (High Density bamboo).

Peamised eelised, miks valida bambusest põrand koju, kontorisse või üldkasutatavatesse ruumidesse:

● keskkonnasõbralik;
● tugev ja vastupidav (sobib oma tugevuse tõttu ka loomasõpradele);
● stabiilne (pressitud mitmest bambuskihist);
● lai valik ning pilkupüüdev välimus;
● hinnalt taskukohasem kui teised troopilised puiduliigid;
● emissioon sisetingimustes klass E1;
● antistaatiline ja antiallergiline;
● võimalik lakkida, õlitada või vahatada nagu teisi täispuidust parkette;
● garantii kuni 30 aastat.

Siinkohal tekib küsimus, kas bambusparketil esineb ka miinuseid. Oluline on arvestada, et bambus nagu iga teinegi puiduliik, reageerib niiskuse ja temperatuuri muudatustele ümbritsevas keskkonnas. Bambuskeskuse projektijuhi Mati Koppeli sõnul tuleb bambusparketi paigaldamisel kindlasti jälgida, et ruumi sisetemperatuur, kuhu bambusparkett paigaldatakse, jääks vahemikku 18-21C ning õhuniiskus ruumis oleks vahemikus 40-65%. Enne bambusparketi paigaldamist tuleb avatud bambuslaudise pakid jätta vähemalt 48 tunniks aklimatiseeruma ruumi kuhu põrand paigaldatakse.

Aluspind peab olema sile, puhas ja stabiilne. Juhul kui põrand paigaldatakse betoonist aluspinnale, ei tohiks betooni niiskusesisaldus ületada 1.8%. Ujuvalt paigaldatud põranda maksimaalne laius peaks jääma 8 m ja pikkus 12 m piiridesse. Kui tegemist on vesipõrandaküttega/jahutusega, tuleb bambusparkett kindlasti aluspinnale liimida kasutades selleks spetsiaalset liimi (Bona R770, Wakol PU210). Et vältida ebameeldivaid üllatusi, tuleks parketi paigaldus tellida kogenud parketi paigaldajalt.

Moso Bambusparkett: Bamboo Ultra Density                                      Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Moso Bambusparkett: Bamboo Ultra Density Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Bambuskeskuse tootevalikus on ligikaudu 100 erinevat bambusparketti, mis on jagatud kollektsioonidesse. Enne lõppvaliku tegemist on soovitav küsida nõu, milline kollektsioon on kõige sobilikum kliendi poolt valitud keskkonda. Näiteks on valikus põrandad paksusega 10 mm, mis sobivad vana aluspõranda katmiseks (MOSO Bamboo Supreme). Samas on saadaval ülitugev bambusparkett, mis põhimõtteliselt asendab kiviplaati ning sobib ka raudteejaamadesse ja lennujaamadesse (MOSO Bamboo Ultra Density).

Moso Bambusparkett: Bamboo Ultra Density  Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Moso Bambusparkett: Bamboo Ultra Density Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Bambusparkett MOSO Bamboo Forest on valmistatud erilisel pressmeetodil, mille korral bambustüvi pressitakse lapikuks ning tulemuseks saadakse autentne ja tugev bambuspõrand, mis ei vaja lisatöötlemist (lakkimist, õlitamist).

Moso bambusparkett: Bamboo Forest                                                Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Moso bambusparkett: Bamboo Forest Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

MOSO Bamboo Elite on suurepärane valik neile, kes soovivad elegantset ja pisut laiema laudisega põrandat keskmisest suuremasse eluruumi.

Moso Bambusparkett: Bamboo Elite                                                Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Moso Bambusparkett: Bamboo Elite Alkuperä: www.bambuskeskus.ee

Valiku Bambuskeskuse poolt pakutavatest bambusparkettidest leiate kodulehelt ning ammuta infot ja inspiratsiooni ka Facebookist.

Lisätty: 19.11.2018

Bambuskeskus - eksootiline sisustus

Puh.:
+372 5895 0720
Osoite:
Tervise 30 , Keila, Harjumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää