Artikkelit ja uutiset

Palkmaja mööbli eripärad

Palkmajas on ideaalne sisekliima elamiseks ja kokkamiseks! Sisustamisel ilmnevad aga märgatavad erinevused võrreldes teist tüüpi hoonetega. Palkmajade kõige suurem probleem on vajumine. Kõikide naturaalsest puidust horisontaalelementidest kokku monteeritud hoonete puhul toimub õhuniiskuse muutumise tõttu mingil määral kõrgusmõõtude kõikumine. Seda on hea jälgida eriti külmadel talvedel, kui õhuniiskus on kõige madalam ja ruumi kõrgus veidi väheneb. Vastvalminud palkmajadel ei toimu vajumine mitte puidu kahanemise, vaid palkide vahede (varade) kokkuvajumise tagajärjel. Rohkem vajuvad esimeste aastate jooksul looduslikust palgist ja freespalgist majad, vähem lamellidest kokku liimitud palkidest valmistatud majad. Eriti palju vajub palkmaja esimese aasta jooksul pärast püstitamist: ca 50% kogu vajumisest. Korruse kohta võib hoone vajuda isegi rohkem kui 10 cm! Seetõttu soovitatakse hoonel enne avatäidete, treppide ja mööbli paigaldamist aasta vajuda lasta. Paljudel puhkudel ei ole see aga võimalik. Oleme aastaid valmistanud naturaalsetest materjalidest erikujundusega mööblit, treppe ja muid sisustuselemente palkmajadesse.

Tänu omandatud kogemustele ja väljakujunenud töövõtetele saame
valmistada mööbli ka Teie vastvalminud palkmajja

Tänu omandatud kogemustele ja väljakujunenud töövõtetele saame valmistada mööbli ka Teie vastvalminud palkmajja

Oleme välja töötanud sepiskanduritega riiulisüsteemi, kus kinnituspunktid asuvad kõik ühes ja samas seinapalgis

Oleme välja töötanud sepiskanduritega riiulisüsteemi, kus kinnituspunktid asuvad kõik ühes ja samas seinapalgis

Mõned olulised nõuded palkmaja mööblile: palkmajas ei saa ehitada mööblit maast laeni, samuti ei saa olla värskel palkmajal tööpind ühtlasi aknalaud. Tööpind ei saa paikneda ka vahetult aknalaua all, sest maja vajumisel vajub aknalaud tööpinna peale. Põrandakappide kinnitamiseks seina tuleb kasutada liugurkinnitusi, mis võimaldavad kinnituskohal liikuda vastavalt puidu “mängimisele”. Samuti saab palkmajas mitme punkti kinnitust vertikaalsuunas teostada ainult liugurkinnitustena, kuna punktidevaheline kaugus muutub ajas.


Hele Skandinaavia retro on kõige laialdasemalt levinud retrostiil tänapäevases Eesti palkmajas. Omalt poolt oleme seda stiili täiendanud erinevate materjalide ja viimistluste kombineerimisega, nagu näiteks kasutades harjatud ja kulutatud ristkihtpuittahvleid mööbli raamustel ülemisel fotol.

Vanast lauast, sepistest ja kunstkivist
kombineeritud valamukapp

Vanast lauast, sepistest ja kunstkivist kombineeritud valamukapp

Tume suitsusauna stiil jäljendab vormilt ja eriti värvitoonidelt arhailise suitsutare sisustust. Siia sobivad eriti hästi sepised ja kuumvahatatud plekist pliidikubu. Sidudes selle stiiliga tänapäevased tippmugavused, saab väga huvitavaid ja funktsionaalseid kombinatsioone.

Saejäljed puidu pinnal

Saejäljed puidu pinnal

Mööbli muudavad eriliseks detailid ja viimistluse omapära. Kohtume alati inimesega kõigepealt tema ruumis, seal tekivad parimad mõtted, mis tihti on isikupärased ja unikaalsed: sünnivad detailid, mida varem ei ole kuskil täpselt samamoodi tehtud. Veelgi parema tulemuse saab siis, kui mööbel kujundatakse juba koos hoone projekteerimisega.

Sepa poolt ääsil tumedaks lõõmutatud roostevaba valamu suitsusauna

stiilis interjööris. Fotol on näha
tagaseina klaas, mis paikneb vabalt
puitliistude vahel. Puidu liikumisel
jääb klaas kivitööpinna peale paigale

Sepa poolt ääsil tumedaks lõõmutatud roostevaba valamu suitsusauna stiilis interjööris. Fotol on näha tagaseina klaas, mis paikneb vabalt puitliistude vahel. Puidu liikumisel jääb klaas kivitööpinna peale paigale

Arhailine köögisaar modernsete
pliidiplaatidega

Arhailine köögisaar modernsete pliidiplaatidega

Harjatud, peitsitud ja kulutatud
ristkihtpuidust uks

Harjatud, peitsitud ja kulutatud ristkihtpuidust uks

Palkmajas ei ole välistatud ka täiesti modernsed köögilahendused

Palkmajas ei ole välistatud ka täiesti modernsed köögilahendused

KUI UNISTATE KORRALIKUST KÖÖGIST, SIIS VÕTKE MEIEGA ÜHENDUST.
Tuleme Teie juurde kohale ja pakume välja parima lahenduse.
Tel 503 1605, info@moderustik.ee, www.moderustik.ee

Lisätty: 18.04.2019

MODERUSTIK OÜ

Puh.:
+372 503 1605
Osoite:
Liiva, Esiküla küla, Hiiumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

ACCENTA valmistaa kaikki keitiöt raaka-aineista, hanketu vanhaisista Länsi-Euroopan yrityksistä, korkein laadun takuun kanssa.
Jatkuvasti uudistaen ja täydentäen ehdotuksia, me voimme toteutua kaikkia asiakan haluja, jotka ovat sitoutunut muotoilun tyylien kanssa. Me käytämme alkuainet alkuainet puusta, lasista, akrilista ja toisesta aineista, luotaan sointuvan keitiön ilman.
Koristaen tilausta, ostaja voi valita väriä, fakturia, tarpeet ja keitiön tyylin yhdistelmää. Mutta kaikein tärkeä on se, että ostaja voi heti lisätä oman keitiön erilaista teknikaa. Ostaja ei tarvitse olla huolissaan kuljetuksesta, asetuksesta ja hinnasta.

katso lisää