Artikkelit ja uutiset

2020 sisustustrendid

Selle aasta sisustustrendide nimekirju on välja andnud mitmed staažikad ja kuulsad sisustusajakirjad koos disainerite ja sisekujundajatega. Lisaks on nii Pinterest kui ka Google avaldanud oma trendide ennustused otsingusõnade kasutamise tiheduse baasil. Valisime välja 5 trendi, mis Eesti kodudesse lihtsasti sobivad ja kindlasti lähiajal silma torkama hakkavad.

Mere(väe) sinine
2020. aasta värviks valis Pantone värvitootja “klassikalise sinise”, mis on just sügava meresinise tooni. See tähendab, et selles toonis sisustuselemente (ja ka muid tooteid) hakkad oluliselt rohkem igal pool nägema. Õnneks on see värv tõesti klassikaline ja kena ka siis, kui ta enam “aasta värvi” tiitlit ei kanna. Lisaks saab meresinise värviga tuua kontrasti nii modernsete joontega kui ka klassikalises stiilis koju. Näiteks köögisaare siniseks värvimisel saab kodu südamesse luua pilkupüüdvat keskset elementi või näiteks elutuppa sügavsinise vaiba paigutamisega tuua kontrasti heleda diivani ja puidust kohvilauaga. Nii saad koju luua suursugust tunnet ilma päris musta värvi kasutamata.


Mitte-valged köögid
Just – mitte värvilised vaid “mitte-valged”. Üks 2010-date supermoode oli kõrgläikeline lumivalge köök. Aga nüüd uues dekaadis ennustavad disainerid, et valik suundub valgest ja kandilisest skandinaavialikust stiilist eemale. Näiteks on populaarsust kogumas naturaalsed puitpinnad ja kreemjad toonid. See lubab köögil endiselt jääda õhuliseks ja valgeks, kuid ei sunni koduomanikke lumivalgesse kasti.


Täiesti peidus köögid
Kui juba köökidest juttu oli, siis osad köögid on juba nutikad ja peidavad endas “sigri-migri” alasid nagu näitkes kohvimasin-veekeetja-röster või integreeritud kodumasinad, kuid kas oled mõelnud, et paneks kogu köögi peitu? Jah, see on praegu trend ja veel tugevas tõusus.
Kuna elupinnad muutuvad järjest väiksemateks ja hoiustamispinnad muutuvad nutikamaks, siis on äärmiselt minimalistliku stiiliga köögid kogumas hoogu. Lisaks eelpool mainitule läheb paneelide ja uste taha peitu ka segisti, pliit ja ahi ning töötasapind. See on ideaalne tänaseks juba laialt levinud avatud köögi ja elutoa planeeringule. Kui kokkamist ei toimu, siis kõik toiduvalmistamisega seotud mudru on silma alt ära. Visuaalselt puhtamate pindadega tood rahu ja hingamisruumi oma elutuppa. Scavolini on just sellel aastal lansseerimas oma uut kontseptsiooni Box Life, mis on just selliste võimalustega – peida köök, majapidamisruum, garderoob ja isegi voodi seinapaneelide taha!



Värviline marmor
Rääkisime juba eelmisel kevadel pärast Milano sisustusmessi, et värviline marmor on populaarseks muutumas. Valge Carrara ja Calacatta marmorid vahetavad end näiteks Opera d’Arte marmori ja roheliste ning pruunide toonide vastu. Lisaks on maitse-eelistused liikumas inimtekkeliste pindade poole, sest need on oluliselt vastupidavamad ja vähem kapriissed, kui naturaalsed kivid. Ja seda isegi superkallites disainerköökides. Uued ja “targad” materjalid nagu näiteks Fenix NTM jätavad väga kalli mulje, kuid on taskukohased. Nii on võimalik oma kööki või vannituppa tuua luksust ilma pankrotti minemata.


Baaripukid
Ekspertide sõnul ei ole baaripukid enam ainult köökide ja baarilettide äärsed elemendid. Üha rohkem näeme neid kasutusel ka näiteks kontorites. Kõrge(ma)d lauad on tihtilugu vahepeatuse märgiks, kus on võimalik tooli lähemalt tõmmates teha veidi tööd, juua tassike kohvi, vahetada paar sõna ja siis edasi liikuda. Kuna ka paljud kontoriruumid on muutunud avatud ja enamiku tööst tehakse koos, siis sellised “tööbaarid” on populaarsust kogumas traditsioonilise kontoriköögi asemel. Sellise stiili juurde sobib ideaalselt baaripukk, mida saab lihtsasti liigutada ja võtab vähe ruumi.



Lisätty: 11.09.2020

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

ACCENTA valmistaa kaikki keitiöt raaka-aineista, hanketu vanhaisista Länsi-Euroopan yrityksistä, korkein laadun takuun kanssa.
Jatkuvasti uudistaen ja täydentäen ehdotuksia, me voimme toteutua kaikkia asiakan haluja, jotka ovat sitoutunut muotoilun tyylien kanssa. Me käytämme alkuainet alkuainet puusta, lasista, akrilista ja toisesta aineista, luotaan sointuvan keitiön ilman.
Koristaen tilausta, ostaja voi valita väriä, fakturia, tarpeet ja keitiön tyylin yhdistelmää. Mutta kaikein tärkeä on se, että ostaja voi heti lisätä oman keitiön erilaista teknikaa. Ostaja ei tarvitse olla huolissaan kuljetuksesta, asetuksesta ja hinnasta.

katso lisää