Artikkelit ja uutiset

Energiastuudio aitab kodu hubaseks muuta


Energiastuudio pakub nutikaid täislahendusi, mis teevad kodu moodsaks ja mugavaks, säästavad pererahva aega, jõudu ja raha ning on sageli ka keskkonnale palju säästvamad kui endisaegsed energiamahukad seadmed.

Pole mõtet tellida igat seadet eraldi firmast, kui Energiastuudiost saab kõik vajalikud lahendused! Et oleks aega teha seda, mis elu rõõmsaks muudab, peaks kodu olema selline, et seal on mõnus olla ilma liigsete pingutusteta.

Soojuspump
Soojuspump annab meile võimaluse tegeled asjadega, mis elus olu olulised, näiteks veeta kvaliteetaega perega lauamänge mängides. Soojuspump on täisautomaatne ja ei vaja omaniku poolt mingisugust sekkumist, et tuba soe oleks ja kraanist voolaks mõnusalt soe tarbevesi.

Kuna enamus energia saadakse loodusest, on see siis maapõuest või otse õhust, on tegemist ka väga keskkonnasäästliku küttelahendusega. Tänapäeva kiires maailmas on aeg meile kõige kallim ja soojuspumbaga aega endale juurde saabki.

Küttejaotus
Üksi heast soojuspumbast ei piisa, vaja on ka toodetud küte säästlikult ruumidesse jaotada. Tavaliselt tehakse seda läbi põrandakütte või radiaatorite.

Küttejaotuse paigalduses on mitmeid möödapääsmatuid nüansse, mida paigaldades arvestada tuleb, kuid millest tihti läbi sõrmede vaadatakse. Meie hoolitseme selle eest, et ka pisim detail märkamata ei jää ning saaksite oma kodus mugavat ja säästlikku kütet nautida.

Soojuskiirgurid
Eesti kliima on ettearvamatu ning selleks, et õhtuti koduterrassil välistingimustes mõnusalt aega veeta saaks, tuleks mõelda terrassisoojendi soetamisele. Võimalus on valida gaasisoojendi või erinevate elektriliste infrapunakiirgurite vahel.

Dekoratiivne gaasisoojendi/valgusti annab sooja ja loob terrassil või rõdul mõnusa, hubase meeleolu. Elektriline infrapunakiirgur soojendab inimesi ja esemeid, aga mitte õhku. Kodustes tingimustes kasutatakse soojendeid koduterrassil, suvilates, väliköökides ja rõdudel. Pakutavad soojuskiirgurid on juhitavad nutiseadmega rakenduse abil või kaugjuhitava puldiga.

Päikesepaneelid
Päikesepaneelidega toodetakse elektrit, mida oma kodus, suvilas või ettevõttes tarbida saab. Paneelide paigalduseks on väga mitmeid võimalusi, et mitte öelda igale poole on võimalik panna, kus päike paistab.

Enamlevinud kohad on hoonete katused, -seinad ja maapinnale paigaldatavad paneelilahendused. Kui päikesepaneel toodab parasjagu rohkem, kui ise tarbite siis saab toodetud energiat tagasi elektrivõrku müüa.

Päikesepaneelide keskmiseks elueaks loetakse ca 30 aastat, kuid kesmine süsteem tasub ennast ära juba 5-10 aastaga, sõltuvalt tarbimisest. Käesoleva aasta lõpuni on võimalik ehitada päikesepark, saades riigi poolset toetust elektri tootmisel. Päikesepaneelid on tõenäoliselt ainuke eriosa majas, mis toodab ka reaalselt raha.

Ventilatsioon
Tänapäeva ehitusmaterjalid võimaldavad meil ehitada suhteliselt õhutihedaid maju. Selleks, et õhk siiski ruumides värske püsiks, peaks paigaldama ventilatsioonisüsteemi, mis tagab piisava õhuvahetuse, et meil mõnus ja mugav oleks.

Selleks, et õhu vahetusel liigset sooja mitte raisku lasta on ventilatsiooniagregaadid soojustagastusega. Ehk siis kasutatakse ära juba ruumis üles köetud õhk ruumi sisse puhutava värske õhu ette soojendamisel. See annab meile säästliku sisekliima ning mõnusa enesetunde. Ventilatsiooni tuleks kindlasti planeerida juba maja arhitektuurseid plaane välja mõeldes, et hiljem ei tekiks olukorda, kus soovitud lahendust ei ole võimalik tehniliselt lahendada.

Veevarustus
Veevarustuse ja kanalisatsioonitorustiku planeerimisel on oluline näha suurt pilti, mis majas toimub, et ei tekiks ristumisi muude eriosadega, mis võivad põhjustada hiljem kalleid ümberehitusi.

www.energiastuudio.ee

Artikkel ilmus esmalt EhitusEST veebis.

Lisätty: 15.11.2020