Artikkelit ja uutiset

5 sisustusnippi, mis annavad kodule luksuslikuma ilme

Iga kodu omanik unistab kodust, mis näeb välja moderne ja kutsuv. Küll aga on inimesed harjunud asjaoluga, et luksusliku välimuse tagamiseks tuleb palju välja käia rahaliselt, kui tegelikkuses nii ei ole. Siit leiad 5 sisustusnippi, mis annavad kodule luksuslikuma mulje ka kitsama rahakoti puhul.


Kasuta värve, mis tekitavad glamuurse mulje
Värvi valimine on suure tõenäosusega üks keerulisemaid ülesandeid mida lahendada, eriti kui oled parasjagu kujundamas oma kodu. Sellest oleneb kogu ruumi visuaalne pool. Kui elegants on see, mida Sa otsid, on olemas teatud värvid, mis lisavad koheselt glamuuri Sinu koju. Selleks võib olla kas tume ja dünaamiline või hele ja tagasihoidlik - värvivalik sõltub Sinu isiklikest eelistustest ja soovidest. Must ja tumedad värvid on olnud alati elegantsuse värviks, kuid seda ei tohiks teha terves interjööris, mis võib tekitada kokkusurutud tunde. Kasuta seda vaid olulistel detailidel, nagu näiteks uksed. See aitab hoida kokku raha, sest värvida võid ka ise. Ära unusta lisaks teisi pisidetaile, mispärast too ruumi mustad sisustuselemendid, mis muudavad üldmulje ühtlaseks. Teine valik on sisustada oma kodu kuldsete detailidega, mida on alati seostatud rikkusega ja luksusega, kuid kindlasti ei pea tegu olema päris kullaga, eriti kui soovid raha säästa.

Kasuta erinevaid sisustuselemente
Enamus kodudes puuduvad vastavad aksessuaarid, mis toovad kodudes välja tõelise elegantsuse. On levinud arusaam, et sellised aksessuaarid on hinnaklassilt kallid, kuid tegelikkuses on võimalik osta mitmeid elemente soodsalt kui otsida õigest kohast. Näiteks on üheks mõjutavaks detailiks padjad - need suudavad tuua ruumi elegantsust ning muudavad toa palju hubasemaks. Eelista suuremaid dekoratiivpatju, mida kasutada diivanitel, mis sobiks kokku ka ülejäänud interjööriga. Üks hea nipp on jätta sisustuselementidest välja suured vaibad ning investeerida hoopis kvaliteetsesse laminaatpõrandasse. Toa ühtlustamiseks sobivad eelkõige väikesed vaibad. Järgmiseks detailiks võiksid kindlasti olla kardinad. Eelista kardinaid, mis ei ole läbipaistvad, mis on valmistatud materjalidest nagu siid, puuvill või linane. Kindlasti võiksid kasutada nendes ka eelnevalt välja toodud värvilahendusi. Soovituslik on leida kardinad e-poest, kus on alati soodsad hinnad. Ära unusta soetada lisaks ka näiteks kuldsed kardinapuud, mille võid leida soodsa hinnaga Kaup24 veebipoest..

Too tuppa kunsti
Kunst on midagi, mis suudab iga toa muuta glamuursemaks. Olgu selleks minimalistlikud või hoopiski suurejoonelised kunstiteosed, mida näiteks kuldsete pildiraamidega oma seinale riputada. Ära unusta ka väikeseid skulptuure ja detaile, mis on suurepärased täiendused igasse interjööri. Kindlasti võiksid mõelda kodumaa kunsti toetamisele ning panna raamidesse hoopis mõne tuntud või vähem tuntud eestlase teose, mis sobib kokku ülejäänud elegantsete detailidega Sinu kodus.

Valguse tähtsus
Hea valgus on üks olulisemaid faktoreid, kui soovid, et Sinu kodu näeks välja elegantne. Kui Su kodus on suured aknad, on need kindlasti suureks boonuseks, et lasta naturaalselvalgusel pääseda tuppa. Sellegipoolest peaksid tähelepanu pöörama veel ka valgustitele. Hea valgustus aitab esile tuua erinevaid sisustuselemente ning tuua Sinu koju luksuslikku joont. Kindlasti oled märganud elegantsetes kodudes unikaalse disainiga
tulesid - need on disainvalgustid. Õnneks on olemas erinevaid trikke, kuidas neid soetada soodsa hinnaga. Näiteks on soovituslik jälgida hindu kasutatud mööblipoodides- sealt leiad kindlasti mõne unikaalse disainiga lambi koos soodsa hinnaga. Kindlasti võiksid uurida valgustite hindu ka veebipoodides, kust kindlasti leiad neid soodsa hinnaga. Kolmas valik on lamp ise oma maitse järgi renoveerida ning anda sellele uus ilme.

Hoia puhtust
Üks taskukohasemaid asju, kuidas Sa oma kodu elegantsusse panustada saaksid, on tegelikult tasuta. Selleks pead vaid oma kodu koristama ja korras hoidma. Iganädalane tolmu võtmine ja märgpesu muudab koheselt Sinu kodu välimust. Lisaks aitab see ennetada plekkide imendumist vaipadesse ja pehmesse mööblisse ning hoida nende välimust. Kindlasti ära jäta tähelepanuta ka aknaid, mis on peamised valguse allikad Sinu kodus. See ei pane Sind vaid oma kodu osas paremini tundma, vaid aitab ka sisustuselementidel interjööris rohkem silma paista. Luksusliku ilme saavutamine ei ole olnud varem soodsam ja lihtsam koos nende nippidega.

Lisätty: 19.11.2020

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit