Artikkelit ja uutiset

Kuidas sisustada üürile antavat korterit


Kinnisvaraturul on konkurents tihe. Kui soovid korterit välja üürida, siis peaksid mõtlema, kuidas sisustada korter nii, et see oleks üürilisele pilkupüüdev.
Kõigepealt peaksid mõtlema, kas soovid korteri pigem lühemaks ajaks üürile anda või olla aastaid mureta ja teha pikaajaline üürileping.

Kui eelistad sõlmida lepingu lühemaks ajaks, peaksid arvestama sellega, et korter oleks võimalikult hästi mööbli ja köögitehnikaga sisustatud. Enamasti lühemaks perioodiks üürijad ei pea otstarbekaks üürikorterisse rahaliselt rohkem panustada. Ka ei soovi nad osta mööblit, et aasta pärast seda järgmisesse korterisse kaasa võtta. Näiteks tudengid soovivad võimalikult väheste isiklike asjadega sisse kolida.

Järgnevalt vaatame üle soovitused, kuidas võiks sisustada korterit, mida soovid välja üürida.

Köök

Köök on iga kodu süda ja seetõttu peaks olema köök sisustatud kõige vajalikuga.
Köögitehnika nagu külmkapp ja pliit peaksid iga korteri juurde kuuluma. Samuti ei saa läbi ilma köögis oleva laua ja toolideta.
Mugava lisavõimalusena on soovitatav üürikorterisse hankida ka nõudepesumasin.

Vannituba

Vannituba võiks olla varustatud peegli ja mõne mahuka sahtliga kapiga, kuhu kõik vannitoatarbed silma alt ära panna. Kui vannitoas kapi paigaldamiseks napib ruumi, siis kapi asemel heaks lahenduseks on korvid. Ajatu stiiliga on punutud korvid, mida saab hoida pesumasina või pesukuivati peal.

Paljudel juhtudel on korterites ka pesumasin vannitoas. Pesumasina valikul tuleks arvestada masina mõõtmetega ning selle kasutamislihtsust. Kindlasti annab korterile lisaväärtust pesukuivati olemasolu. Tänapäeva kiire elutempo juures on pesukuivati üks kuldaväärt kodumasin.



Elutuba

Elutuba on kodu visiitkaart. See on koht perekondlikuks lõõgastumiseks, aga ka külaliste vastuvõtmiseks. Siin peab tundma end mugavalt nii pereliige kui ka külaline.

Elutoas võiks olla diivan ja sektsioonkapp. Veelgi mugavamaks muudab elutoa ka diivanilaud ja telerialus.
Korteri saab teha hubaseks sobivat värvi kardinate, vaipade, seinamaalide ja toalilledega. Samas ei tasuks toalilledega üle pingutada, sest inimeste eelistused on erinevad.

Stiilipuhta ja kaasaegse korteri kujundamiseks võid leida ideid ka Pinteresti veebilehelt.

Magamistuba

Kindlasti võiks heas üürikorteris olla ka riidekapp või kummutid, kuhu saab mahutada riideid ja voodipesu. Eelistada tasuks pigem heledaid kui tumedaid värve. Heledat tooni mööbel lisab magamistuppa avarust ja hubasust.

Kui eelistad üürnikeks pigem lastega peret, siis arvesta, et üldiselt soovivad lastega pered korterit üürida pikemaks perioodiks. Pered eelistavad pigem vähese sisustusega korterit, et oleks võimalik ise oma maitse järgi magamistuba ja lastetuba sisustada. Nende puhul kehtib ütlus: less is more.

Tudengite ja üksikute üürnike puhul võiks magamistuppa kindlasti muretseda voodi. Pered ja paarid seevastu eelistavad meelepärase voodi koos sobiva madratsiga ise valida.

Mida veel silmas pidada?

Peaksid arvestama ka sellega, et kõik, mis on üürikorteris, võib saada aja jooksul kahjustada. Ka tapeedi vahetusega mõne aasta tagant peaks arvestama, eriti väikeste lastega perede puhul.

Kodumasinaid valides mõtle ka sellele, et kõige odavamast hinnaklassist kodumasinad ei pruugi aastaid vastu pidada. Mõistlikum on investeerida vähemalt keskmise hinnaklassi masinatesse, pikemas perspektiivis säästab see sulle nii aega kui ka raha.
Üürikorteri sisustus peaks tegema seal elamise mugavaks alates esimesest päevast. Kui tahad oma kinnisvara teenima panna, siis tuleks see üürnikule ahvatlemaks muuta. See vajab investeerimist, kuid see töötab sinu kasuks.

Lisätty: 01.04.2021