Artikkelit ja uutiset

10 lihtsat teadmist kuidas hinnata antiiki ja selle väärtust


Antiigi- või kollektsiooniesemete hinna määramine on keerulisem kui lihtsalt tootekataloogi sirvimine õige hinna leidmiseks!

Antiigi väärtuse määramisel tuleb arvestada mitmete teguritega: algupärase tootja märgid, eseme seisukord, vanus ja haruldus on vaid mõned peamised omadused, mis aitavad välja selgitada kas toode on palju väärt või mitte.

Toome sinuni 10 põhilist vajaminevat teadmist, mis aitavad sul hinnata oma kodust vara:

Märgid ja sildid



Tootja või disaineri märgisega tooted on sageli väärt oluliselt rohkem, kui identsed ja märgita tooted. Uurige eset põhjalikult igast küljest ja kasutage vajadusel suurendusklaasi või juveliiride luupi, veendumaks et te ei jätaks tähelepanuta märki, mis võib anda lisaväärtust või aidata teil uurida eseme vanust ja päritolu.

Näiteks: käsitsi maalitud või käsitööna valminud antiigitükk, millel on kunstniku allkiri ja tootja märk, on suurepärane leid ja võib olla palju rohkem väärt kui sildistamata, allkirjastamata ese!

Seisukord



Üks olulisemaid tegureid, mida tuleb arvestada antiigi väärtustamisel, on selle seisukord!

Mitte mingil juhul ei saa võrrelda kahte ühesugust toodet pildil ja eeldada et väärtus peaks olema võrdne. Võrdseks saab kahte ühesugust antiikset toodet pidada vaid juhul kui nende seisukord on sarnane ja on säilinud algupärane olemus.

Eseme väärtust võivad oluliselt langetada:puuduolevad detailid, praod, puidukoi augud, plekid, ebameeldiv lõhn jpm.

Haruldus



Mõni äärmiselt haruldane puudustega antiikese võib olla väga palju väärt!

Näiteks: kui peaksite valima Lutherma logiseva tooli, või mõne tavalisema tooli vahel mis on tugev ja terve, siis selle võistluse võidaks logisev Lutherma.
A. M. Lutheri vabrik (ka Lutheri vabrik) oli 1880. aastal Alexander Martin Lutheri järgi nimetatud Mehhaanilise Puutööstuse Aktsiaseltsi A. M. Luther vabrik Tallinnas, mis tootis vineeri ja mööblit.

Vanus



Vana ei tähenda, et oleks alati väärtuslik! Eseme väärtus seisneb nõudluses! On palju üle 100 aasta vanuseid esemeid, millel pole kollektsionääride ja klientide seas suurt nõudlust.
Näiteks: 20 saj. algusest pärinevad kangasteljed, rullpressid ja palju muud, millele tänapäeval ei leita kasutust, kuid kunagi olid väga väärtuslikud. Kui teil aga leidub olema samast ajastust grammofon on see tõenäoliselt kordades rohkem väärt.

Autentsus



Kui mõni ese on teie peres olnud mitu põlvkonda ja teate selle päritolu, on tõenäoline, et teil on ehe antiik!
Kui toode pärineb küsitavalt kirbuturult, peaksite selle enne väärtuse tõelist kindlaksmääramist autentima.
Otsige märgatavaid kulumise ja vanuse märke ning uurige tehnikaid, mida valmistamisel on kasutatud, igale ajastule on omane valmistus viis.


Restaureerimine



Professionaalne restaureerimine võib haruldasele antiigile lisaväärtust anda, kuid amatöörremont võib väärtust negatiivselt mõjutada! Oluline on hinnata toodet ja teha kindlaks, kas see on juhuslikult parandatud või läbinud professionaalse uuenduse.
Kui toode on puudulik või hiljem värvitud, kaotab see antiigimüüjate ja kollektsionääride silmis väärtuse!
Mõned väiksemad parandused ei pruugi mõjutada eseme väärtust, kuid see sõltub peamiselt haruldusest ja nõudlusest.


Prügi või aare?



Kui sul leidub vana ese mis on katki või kahjustatud, ei tähenda see, et ese oleks täiesti väärtusetu!
Ärge visake purunenud esemeid automaatselt prügikasti. Paljud vanavara kaupmehed ostavad esemeid, mida nad saavad parandada või kasutada muude detailide parandamiseks.
Tugevalt kahjustatud antiikesemeid saab muuta ümberkujundamisprojektideks ja leidlikud inimesed võivad neid tarvikute jaoks osta. Sõltuvalt kahjustuse ulatusest ja eseme suhtelisest kasulikkusest võib see siiski teatud väärtust omada.

Turu mõjud



Antiikesemete ja kollektsiooniobjektide hinnad võivad sõltuvalt praegusest nõudlusest kõikuda laialdaselt ja kiiresti!
Hinnad võivad püsida praegusel tasemel seni, kuni turu huvi on rahuldatud. Pakkumise vähenemise tõttu hakkavad hinnad kallinema, kuna edasimüüjatel on raskusi varude täiendamisega.
Hästi hoitud antiigi puhul ei saa toimuda hinnalangust, kuna uusi esemeid juurde ei tule!


Ekspertide nõuanded



Hindajad konsulteerivad väärtuste määramisel oma kolleegidega!
Kui olete loonud suhte hästi kursis oleva sõbra või edasimüüjaga, keda usaldate, küsige nende arvamust.
Kui saate asjatundlikku nõu, tunnete haruldase eseme omamisest või ostust veel suuremat rõõmu!


Võrreldav väärtus



Kui olete segaduses ja pole kindel, kuidas oma eset kõigi muude tegurite põhjal väärtustada, siis on teie parim panus selle hinna määramine sarnase eseme müügihinnaga võrdlemisel!
Harulduste hindamine võib olla keeruline, kuid sama või sarnase objekti uusim müügihind võib olla hea eeldatava turuväärtuse näitaja.
Hindajad hindavad antiiki sageli turu väärtuse, mitte sarnaste esemete kõrgeima või madalaima hinna põhjal.

Mõni toode võib oksjonil hästi müüa, kuid siis saab sama ese antiigi poes madalama hinna.

Soovime sulle põnevat aardejahti ja kui soovid meie poolset abi, oleme sinu jaoks alati olemas!

Lisätty: 30.04.2021

Eesti Vanavara

Puh.:
5697 9164; suomi (+358) 46 585 1374
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

Turvava laadun, hienostunut muotoilu, matalan hinnan ja nopean kuljetuksen keitiöt

ACCENTA valmistaa kaikki keitiöt raaka-aineista, hanketu vanhaisista Länsi-Euroopan yrityksistä, korkein laadun takuun kanssa.
Jatkuvasti uudistaen ja täydentäen ehdotuksia, me voimme toteutua kaikkia asiakan haluja, jotka ovat sitoutunut muotoilun tyylien kanssa. Me käytämme alkuainet alkuainet puusta, lasista, akrilista ja toisesta aineista, luotaan sointuvan keitiön ilman.
Koristaen tilausta, ostaja voi valita väriä, fakturia, tarpeet ja keitiön tyylin yhdistelmää. Mutta kaikein tärkeä on se, että ostaja voi heti lisätä oman keitiön erilaista teknikaa. Ostaja ei tarvitse olla huolissaan kuljetuksesta, asetuksesta ja hinnasta.

katso lisää