Artikkelit ja uutiset

Kuidas kasutada OSB-plaate sisekujunduses?

Puidu ja seda imiteerivate materjalide kasutus interjööris on aina tuure kogumas – seda võib leida nii põrandalt ja seintelt kui ka elu- ja vannitoast. Samuti muudab mõte mõnusast kodust inimesed avatumaks ootamatutele ideedele ja materjalidele kodusisustuses. Millistele? Uurime järgi, mida huvitavat ise teha saab!

OSB sisustuslahendusena? Miks mitte!
Näiteks oleme OSB-plaate näinud tihtipeale pigem põrandate aluskonstruktsioonides, vaheseinte ehitusmaterjalina, samuti garaažis, kuuris või mõne kõrvalhoone materjalina. Kui üldjuhul OSB plaate ei peeta lõppviimistlusmaterjaliks, siis tegelikult on võimalik OSB- plaatidest valmistada väga põnevaid sisustuslahendusi. OSB kasutamine on sisekujunduses üks viimaseid suundumusi ja seda mõjuval põhjusel.


Kodus kasutamisel on OSB-plaadil palju eeliseid. Näiteks on OSB, mille peamine konkurent on vineer, tavaliselt odavam ning talub hästi niiskust. Samas on mõlemad, nii vineer kui OSB tugevad ning vastupidavad. Lisaks avab OSB-plaadi dekoratiivne kvaliteet disainerite ja paigaldajate ees täiesti uued võimalused.

Töötlemata, lakitud, poleeritud või vahatatud kujul saab plaati atraktiivse viimistlusmaterjalina kasutada paljudes valdkondades.

Tekstuur on asja juures parim osa
Üheks võimaluseks on jätta OSB-plaadid naturaalseks. Esiteks, kuna see vähendab lisatöö koormust, kuid samas mõjub ka naturaalne, reljeefne pind ning kirju muster eriti efektselt. Lisaks pakub naturaalne OSB näiteks ühe aktsentseinana sooja, tasakaalus kontrasti külmade toonide kõrvale.

Kuna OSB plaati on väga kerge töödelda, siis teiseks variandiks on OSB plaate näiteks lakkida või värvida. Seda saab teha kõikide puiduvärvide- ja lakkidega. Mis muud kui julget pealehakkamist ning nagu ka kõige muu puhul – less is more!


Tutvuge OSB või hobiplaatide valikuga Puumarketi kodulehel ning küsige parimat pakkumist!

Lisätty: 22.09.2021

Puumarket AS

Puh.:
+372 679 1551
Osoite:
Väike-Männiku 11, Tallinn, Harjumaa
Sähköposti:
Täytä kaikki kentät.

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää