Inspiration, interior design ideas, tips and tricks

Vaibad kui kunstiteosed

Vahepeal moest läinud vaibad on taas sisekujunduses kuum teema. Modernsed vaibad on isikupärased, neid on erinevate kujudega ning mõned on väga kirevatoonilised. Kodu hubasemaks muutmiseks tuleb leida vaid oma interjööriga sobiv põrandakate.


Aastate jooksul on vaibad käinud läbi pika teekonna ning nii mõnigi siinsetel fotodel leiduv vaip on väga modernne ja uudne. Näiteks võib leida vaipasid, millel on kujutatud mõne inimese portree. Kuigi siinsetel fotodel on vaipadel vaid kuulsaid inimesi, võiks tegelikult lasta kujundada ka vaip näiteks iseenda või mõne perekonnaliikme pildiga.



Nagu ka mujal sisekujunduses, saab efektse tulemuse, kui valite oma koju värvilise vaiba – ja neid on tõesti kõikvõimalikes toonides ja mustrites! Siinkohal tuleb jälgida, et kodu ei muutuks tsirkusetelgiks ja kaaluda hoolega enne, kui otsustate vikerkaarevärvilise põrandakatte kasuks.




Vaip ei pea olema ei ruudukujuline ega ka muidu nelinurkne, väga efektse tulemuse annab just see, kui vaip pole sümmeetriliste äärtega. Einevad värvid ja kujundid annavad ruumile iseloomu ja loovad lõbusa ja julge atmosfääri.



Võib vist öelda, et kunst on kolinud seinamaalidelt ja fotodelt vaipadele, sest just nimelt „kunstiteos“ oleks sobilik sõna iseloomustaks mõnda siin nähaolevat vaipa.




Kodu interjöör, eriti elutuba, ei tundu täiuslik, kui sealt puudub dekoratiivne vaip. Õiged vaibad muudavad ruumi lahedaks, mugavaks ja lõbusaks.



Koostanud: Mirjam Nikolai
Fotod: www.motiqonline.com
www.luxury-insider.com/
www.freshome.com
www.plastolux.com
www.juvandesign.com

Submitted: 16.08.2011

You may also be interested in the following articles

click to see all