Inspiration, interior design ideas, tips and tricks

Värvirõõmus sisustus

Heidame pilgu ühele näitele, kuidas oskuslikult sisekujunduselementide toone ja materjale valides on võimalik saavutada hea tasakaal siseviimistlusega ja terviklik lahendus muude eluruumidega.

Vastvalminud, uue korteri eluruumi üks külgsein oli värvitud dekoratiivtehnikas julgelt tumepruunikirjuks, ülejäänud seinad aga vaevumärgatava toonivarjundiga valgeks.
Põrandat kattis valge õliga toonitud tammeparkett ja samas värvitoonis sobitus sellega kenasti esiku põrandaplaatide värv.

Tumepruun sein mõjus aga liiga pealetükkivalt, raske oli ruumi tervikuna tunnetada, sest tumepruun domineeris üle kõige ja tühjas ruumis oli tunne, et see sein tungib esile.
Võimatu oli märgata midagi muud .
Värvitööd olid lõppenud, aga sisustus veel valimata ja sisekujundaja ülesandeks saigi sisustuse abil eluruumis tasakaalu loomine.

Tumepruuni värvitooni valisime diivanilaua ja sellele lisaks veel musta peitsiga kaetud söögilaua. Tumeda seina taustale paigutasime tumeda pähklitooni sahtlitega ja lausa mustast klaasist plaadiga TV-kapi. Must, läikiv klaastasapind ületas juba seina agressiivsuse ja sein hakkas taanduma!


Vastukaaluks süngele tumedusele, valisime diivani värviks oranzi, mis oma soojuse ja värvirõõmuga koondas tähelepanu hoopis endale.


Oranzi värvi valisime veel kaks söögilaua tooli ja et mitte oranzi omakorda liiga palju ei saaks, siis lisasime kaks musta tooli.


Köögikappide värvivalik on rahulik, selle ülesandeks on ruumile tausta loomine, mitte sisustuse eksponeerimine.
Heledale seinale paigutatud pildid tulevad sellel taustal hästi esile ja muudavad ka valge seina dekoratiivsemaks.


Vastukaaluks kontrastidest tulvil eluruumile, on magamistoa sisustus (voodi, kapid, laud, tool) valitud valgetes toonides .
Ainsa värvilaiguna ruumis domineerib dekoratiivne maal valge voodiotsa kohal.
Usume, et magamistuba pakub sellisena head puhkust ja vaheldust eluruumis valitsevale värvirõõmule.

Koostanud: Liina Ainomäe, sisearhitekt
Fotod: erakogu

Submitted: 19.06.2012

You may also be interested in the following articles

click to see all