Articles and news

Art Deco saareke Läänemerel

Esialgu oli ridamaja ruum kujundatud Skandinaavia minimalistlikus stiilis, mis tulenes ruumi väiksest üldpinnast ja planeeringu spetsiifikast. Maja uued omanikud soovisid pidulikumat ja samas hubasemat õhkkonda. Otsustasime peatuda mõningate klassika sugemetega Art Deco stiilil.


Plaanist on näha, et praktiliselt kõik maja ruumid on piklikud. Muljet süvendasid pikk ja kitsas vannituba, trepp ning esimese ja teise korruse koridorid. Piklike vormide hajutamiseks otsustati panna rõhk paarilisusele ja sümmeetriale, aga suurema individuaalsuse tulevasele interjöörile andis autorimööbel. Peaaegu kogu majas olev mööbel alustades siseustest ning lõpetades vannitoa ja telerikapiga on valmistatud meie eskiiside järgi.


Elutuba

Meie projektis moodustavad köök ja elutuba ühtse ruumi. Esialgse projekti järgi oli köök väike ning seega otsustati laduda kinni aken ja teha mõnevõrra pikem köögimööbel. Köögi-elutoa disaini lähtepunktiks oli laelamp, mis hakkas tellijale meeldima veel ammu enne maja ostmist. Selle järgi sai valitud ka köögimööbel. Kuna ruum on väike oli otsustatud mitte kasutada palju materjale ja elutuppa sai tellitud samadest puiduliikidest valmistatud sisseehitatud mööbel.


Meie ees seisis raske ülesanne: tuua ruumi kamin selliselt, et säiliks kompositsiooni kese – TV sein ja toa arhitektuur. Art Deco stiiliga sobib väga hästi kokku sümmeetria. Just sellel põhjusel sai valitud vertikaalne kaminasüdamik kõrgusega 1,6 meetrit, mille peegelduseks sai teisele poole paigutatud sissehitatud puhvetkapp. Nende vahele sobis ideaalselt projekteeritud teleriraam nahkpaneelide ja mosaiikviimistlusega. Raami alumine osa on valmistatud selliselt, et kodukino kasutamisel liiguvad avatavad kapiuksed kapi sisse ja ei sega käimist.


Tellija poolt valitud laelamp oli liiga pretensioonikas ning seega oli otsustatud loobuda saali keskvalgustusest. Mööda perimeetrit said paugutatud halogeenlambid, aga seina- ja põrandalambid valiti laelambiga samast kollektsioonist.
Värvi ja faktuuri lisas toale pehme nurgadiivan, aga liiga range sisustuse lahjendas mugav sebramustriga tugitool.


Vannituba

Maja asub keset männimetsa Läänemere ääres ning seetõttu ei saa nimetada maja päikeseküllaseks. Eriti vähe valgust oli vannitoas. Sellest tingituna tegime vannitoa lumivalgena. Tooni andis roosidega mosaiikpannoo Bisazza. Selle järgi said valitud maksimaalse suurusega „suhkrused“ marmorsambad. Meie eskiiside järgi valmistatud värviküllane mööbel tõi vannituppa soojust ja päikest.


Külalistetuba

Külalistoetuppa olid valitud nn „magusad“ soojad toonid: beež, vanill, šokolaad ja natuke kakaod. Külmade sireli- ja roosade toonide lisamisel sellesse ansamblisse saime huvitava „Sefiiritoa“. Vanilli värvi läikiv rangete sirgete liinidega mööbel töötab kontrastina ja ei lase toal mõjuda liiga läägena. Pikitriipudega pabertapeet ja kipsist valmistatud laekarniis kehastavad Art Deco stiili, milles on kujundatud kogu ridaelamu. Sametiga kaetud aimatava klassikalise kujuga sirelililla diivan teeb toa soojemaks ja hubaseks. Tekib sooje, sõbralik, rahulik õhkkond. Laelamp a la „Alice Imedemaal“ süvendab seda pehmet lõõgastavat muljet ja viib mõtted uitama mööda muinasjuturadasid.


Magamistuba

Magamistoa interjöör oli loodud rahulikes meretoonides. Kardinate sügav dominantne tumesinine värv harmoneerub naturaalsest siidist valmistatud õrnsiniste seinapaneelidega. SMANIA voodi päis on kaetud liivakarva nahaga, aga eksklusiivse liidestusega pähklispoon annab magamistoale omapärase lõpetatud kuju.

Vaata ka alljärgnevat pildigaleriid:

Submitted: 20.03.2013

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all