Articles and news

Mööbel, mis seob põlvkondi



Kui astuda sisse kaheksandat aastat tegutseva sisustussalongi Oriens uksest Tallinnas Villardi tänavas, on kõigepealt tunda õrna ja meeldivat puidu hooldusõli lõhna ja seejärel hakkab silm ükshaaval pakutavat avastama. Appi tuleb veel ka kolmas meel – massiivsed tammepuidust mööbliesemed oleks justkui elus ja lausa kutsuvad end silitama. Tamm sümboliseerib meile pikka iga, tugevust ja jõudu. Tamme puit on tugev, kõva, elastne, raske, vastupidav, kulumiskindel ja hästi töödeldav – sellepärast oligi see kunagi muuhulgas ka sõjapurjelaevade peamiseks ehitusmaterjaliks. Tamm on väga pikaealine ja võib elada kuni 1500 aastaseks. Nii on ka tammepuidust mööbel väga kvaliteetne, soe, naturaalne ja kestev, seda saab edasi anda ühelt põlvkonnalt teisele.


Oriens erineb teistest sisustussalongidest selle poolest, et on spetsialiseerunud ainult tammepuidust kvaliteetmööbli ja selle juurde sobivate sisustustoodete pakkumisele. Kasutatud ei ole sõrmjätkatud puitu, vaid puu kõige hinnalisemat, keskosa. Iga ese on meistrite poolt hoolikalt valmistatud ja oma puidumustri poolest unikaalne. Viimistlusel on kasutatud naturaalseid materjale, kattematerjalina näiteks naturaalset nahka või kangast. Väga kvaliteetsed ja vastupidavad on ka saksa siinid, millel liiguvad sahtlid. Salongist võib osta või tellida üksikeseme, kuid klient saab soovi korral Oriensist tellida ka kogu kodu sisustuse – sisekujundaja aitab idee paberile panna ning see tehakse teoks Lõuna-Eestis asuvas tootmistsehhis. Samas on laos olemas ka kollektsioonid, mida saab kohe kaasa osta.



Kuidas hinnalist mööblit hooldada? Kui puidule tekivad täkked, saab need maha lihvida. Mööblit tuleks vahetevahel töödelda spetsiaalse hooldusõliga. Kõiki pehme mööbli katteid saab kerge vaevaga eemaldada ja pesumasinaga pesta. Kestev ja kvaliteetne, kauni disainiga tammemööbel on küll hinnalt kallim kui mööblikaubamajades pakutav, kuid siin tuleb appi järelmaksuvõimalus – Swedbankist saab taotlusele vastuse ühe päeva jooksul.
Tammepuidust mööbel on eriti hinnatud ja armastatud Põhjamaades. Selle kaudu tuleb loodus meie elu- magamis- või töötuppa ning aitab tekitada loomuliku elukeskkonna.

Uus Oriensi salong nüüd avatud ka Tartus Sisustus E Kaubamajas!

Artikkel ilmus ajakirja Kodu&Aed oktoobrikuu numbris

Submitted: 01.10.2013

You may also be interested in the following articles

click to see all