Articles and news

Nutikad ideed, kuidas anda maakodule värske ilme

Kuigi puudub ühtne reegel kui tihti peaksite oma kodu sisustust värskendama, on loomulik, et mõne aja möödudes võiksite anda oma armsale maakodule veidike uuema ilme.


Kõikidel meist on olnud see tunne, kui vaatame oma kodus ringi ja me pole rahul selle sisuga - tapeet on kulunud ja vaikselt hakkab juba narmendama, mööbel on katki ja põrand kriuksub kohutavalt. Sõltumata põhjustest on peaaegu vältimatu kõiki neid probleeme eirata ja kokkuvõtteks tunnete ühel hetkel, et on aeg oma kodu värskendada ja otsida uusi ja inspireerivaid lahendusi.

Jagame teiega nutikaid ning taskukohaseid ideid, kuidas suvepuhkuse ajal oma maakodu
värskendada.

Muutke seinavärvi ja tapeeti
Oma maakodu seinavärvi või tapeedi vahetus on kindlasti üks nendest asjadest, mis teevad toas suure muutuse. Unustage vanad retrotoonid ja lillemustrilised tapeedid. Kõige populaarsemateks seinavärvideks on kreemikad värvitoonid nagu terrakota, kahvatu sinine, roheline, tolmune roosa, valge, helehall ning naturaalsed materjalid ja looduse mustrid.

Kui tunnete, et teie jaoks on naturaalsed toonid igavad, võite leida ka julgemaid lahendusi nagu näiteks erinevad punased toonid, lillakad või rohelised. Omavahel erinevaid värve kokku sobitades saate oma toast luua ilusa ja hubase koha, kus terve perega aega veeta.

Mööbel ja pisidetailid
Kas tunnete, et olete väsinud oma vanast mööblist nagu kummut, söögilaud või hoopiski riidekapp? Pole muret värskendage oma mööblit uue värviga, vahetage kappide nupud või pange ustele uued lingid. Mööbli renoveerimine ei tohiks olla kallis ning annab teie maakodule koheselt uue ja värskema välimuse.

On ka palju selliseid asju, mille renoveerimine on väga kulukas ja aeganõudev nagu näiteks diivan. Uus ja korralik diivan annab kindlasti väga palju teie armsale kodule juurde. Valikuttehes pidage kindlasti meeles värvitoone ning oma pereliikmeid, et kõik ilusti diivanile mahuksid. Valige enda maakoju sobiv mugav ja taskukohane nurgadiivanvood Kaup24 veebipoest!

Kui teie jaoks on mõni tuba liiga tühi, mõelge kuidas saate seda sisustusega täiendada. Stiilsed ja taskukohased sisustuselemendid on näiteks vaibad, küünlad, tekid, dekoratiivpadjad, pildiraamid, pikad kardinad, lilled ja erinevad kujukesed.

Tõsta toas mööblit ümber
Kõige lihtsamaks mooduseks oma igavat ruumi muuta on muuta selles oleva mööbli paigutust. Et vajalike asjade käepärasus on oluline faktor, siis võiksite mõelda eelkõige funktsionaalsusele.

Diivan, mis on aastaid olnud ühes toas ei ole sinna kinni naelutatud ja seeläbi võib sama ese tunduda teises ruumis justkui uus. Samuti kui teie massiivne raamaturiiul võtab kitsas magamistoas tohutult ruumi, tõstke see näiteks hoopiski elutuppa.

Kui aga tunnete, et diivan on vana ja väsinud ning auku vajunud, siis tasuks mõelda uue diivani soetamisele. Tihti viiakse maakoju diivan, mis on teisel ringil, kuid miks mitte seekord premeerida ennast täiesti uuega. Kvaliteetsed diivanid oma elutuppa leiate Kaup24 veebipoest!

Taaskasutus
Kas teie kunagised lemmiknõud ja laudlinad koguvad kapinurgas tolmu? Võtke need välja ja hakake neid kasutama igapäevaselt. Samuti tasuks teil aeg-ajalt vahetada diivanipatjade katteid. Kui kappides leidub ka muid põnevaid aksessuaare, mida taasavastada, siis sättige need vahelduse mõttes riiulile või diivanilauale.

Samuti annab kodu värskenduseks palju juurde, kui vahetate pildiraamidest pilte.

Eemaldage tubadest kõik üleliigne
Eemaldage oma maakodust kõik asjad mida te enam ei kasuta ega tulevikus ei vaja. Koguge kokku kõik asjad oma tubadest, mis sinna ei peaks kuuluma nagu näiteks mänguasjad magamistoast või mustad riided voodi alt.

Pidage meelest, et teil pole mõtet korjata kokku jalanõusid ja riideid, mis on teie jaoks juba väikesed ja kasutud samuti pole vaja teil kulunud voodipesusid ja käterätte.

Värskus = suurpuhastus
Võib öelda, et miski muu ei tundu rohkem rahuldust pakkuv, kui säravalt puhas kodu. Võtke oma kodu ruumide kaupa ette ning alustage koristamist kõige pisemast toast. Enne töö alustamist veenduge, et teil on olemas kõik vajalikud vahendud - lapid, tolmuimeja, ämber veega jne. Puhastage mööbel lapiga, viige tolmused vaibad õue tuulduma, vahetage voodipesud, peske ära kardinad mis on juba kuid, kui mitte aastaid ühe koha peal olnud ning hoidke aknaid lahti, et värske õhk majja saaks.

Eemaldage tülikad ämblikuvõrgud laest, nurkadest ja kapi vahelt harjaga.Lisaks kõigele muule, mis teie tubades on, vajavad puhastamist ka taimed ja kujukesed, mida saate puhastada niiske lapiga. Suuremaid taimi võite eraldi duširuumis dušiga pesta.

Koristusse võite kaasata terve pere, et see kiiremini läheks.

Kus leida kodu värskendamise jaoks inspiratsiooni?
Võib öelda, et tänapäeva moodsad tehnoloogilised lahendused aitavad end sisekujundajana tunda igaühel. Rakendused aitavad teil paika panna nii seinavärvi, mööbli kui ka pisikesi disainielemente.

Kui aga otsite enda jaoks lihtsalt inspiratsiooni aitab teil kindlasti Google või erinevad veebisaidid. Pinterest on üks populaarsemaid veebisaite, kus kohast leiate inspiratsiooni kuhjaga, samuti on seal olemas mitmeid õpetusi, kuidas ise oma kodus asju nullist ülesse ehitada või kuidas vana kapp ära renoveerida.

Maakodu värskendamiseks vajalikud dekoratsioonid, mööbli ja elektroonika leiate laia tootevalikuga Kaup24 veebikaubamajast.

Submitted: 10.08.2021

You may also be interested in the following articles

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

This New Advertising Agency Office Design in New York Puts Work Before Play

The new advertising agency office design for Wieden+Kennedy New York takes the “playground” tone down a notch only to focus on work-related necessities without forgetting aesthetics. Well known for their work with Nike, Wieden+Kennedy New York’s offices were recently updated to suit their employees’ and company’s needs. The agency’s new 50,000 square feet New York offices flaunt a rounded walnut-clad staircase connecting two of the three floors.

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

How to distinguish different stretch ceiling manufacturers and installers

Lately in Europe there has been a large growth of different stretch ceilings manufacturers and installers, so we decided to analyse how to distinguish them from each other. Researching the web, all manufacturers and installers seem to have similar prices and quality, so it may be difficult to tell the difference between them. There are a lot of stretch ceiling providers, but the product itself is quite new for many countries and there isn´t a lot of information available.

click to see all