KÜSI NÕU SISEKUJUNDAJALT

palkmajja kivipõrand

merike 16.01.2010 15:35

Tahan nõu küsida köök- elutoale palkmajas parema lahenduse leidmiseks. Meie plaan on niisugune: sSeinad peitsime liivakarva heledaks, aknad on juba tellitud- samuti heledad ja puidust. 1 sein jääb elutoa poolele krohvitud. Plaanime seda teha savikrohviga terrakota värvi. Nüüd küsimus. Kas oleks mõtekas katta kõõk- elutoa põrand 60x 60 kiviplaatidega? Peres on ka koer ja kui on maaelamine, siis oleks juba praktilisest küljest see hea, või kui katan köögipoole kiviga ja elutoa poole parketiga, siis tekib see pooltus ja see äkki lõhub pinna visuaalselt? Kas te toetate plaadimõtet? Ja Mis värvi võiks plaadid olla? Vaatasin et meie esipaaril on ka kividest põrand maal tumedast looduskivist. Kuidas see sobiks liivakarva seinaga?

Tsiteeri

Helen 18.01.2010 13:37

Tere,

Liivakarva toon on nii neutraalne, et sinna võib lisada toonilt midaiganes. Aktsendi osaks on Teil juba ka terrakota, millega võib siduda. Plaadi võite haakuma panna ka põrandaga või siis tekitada taotuslikult tugevama kontrasti, kasutades just erinevat (kirjum nt), valik poes on piisavalt lai, et leida enda jaoks just meelepärane. Plaadi osas kasutaks pigem osalist lahendust. Siin sõltub nüüd ka ruumide planeeringust, suurusest ja detailide paigutusest ruumis, kuidas siis osaliselt kõige mõttekam plaati/kivi paigutada oleks. Ei pea ka tegema täpselt pooleks seda jaotust, et nüüd siin on elutuba ja siit hakkab köök. Võib tekitada mingi kujundina, ridadena, luua mosaiiklahenduse osaliselt jne. Looduskivi puhul oleks huvitav ka see erikujulisus, mis mõjub omapäraselt ja ei tekita just seda raamistiku tunnet visuaalselt.
Valgustuse osale võiks ka tähelepanu pöörata, et siis idee ka välja tuleks paremini.

Edu soovides,
Helen

Tsiteeri

merike 18.01.2010 15:28

Tänud sulle helen huvitava ja inspireeriva vastuse eest. Aga mida arvata tumedast (tumepruun, roostevärvid) põrandast. Kas jääb pime? Seinad on heledad. Nägin pilti miingis ajakirjas, kus oli betoon uusehitis - seinad hallid ja põrandal üleni must marmor läikega. Ka Ärmatalus on kasutataud tumedat looduskivi. Mina jään küll mati juurde, kuid tahaks ise hirmasalt roostepruuni, milles ka terrakota toone. Ja mööbel on tume tamm. Ainult pimedusehirm, kas on ikka õigustatud. Või ongi see kontrastiks?

Tsiteeri

Helen 18.01.2010 18:10

Sõltub, milline põrand ka siis nüüd sinna kivi kõrvale panna. Samas kui on suur ruum, siis on mänguruumi rohkem, väikese ruumi puhul peab aga jälgima seda, kui palju midagi kajastada üldse- võib hakata silma riivama. Ka see ängib rolli, kui palju üldse heledat seina pinda esineb ja, kui suures ulatuses on mööblit. Samas on ka veel muud detailid: aknakatted, diivan, osalise vaipkattega võib ka alati tumedat põrandat tasakaalustada.
Sünguse osas olekski hea siis valgustusele suuremat tähelepanu pöörata, sellega annab seda pimedust väga palju tasakaalustada, ka hubasust luua. Muidu selline rooste toon on ilus jälle ja kui seda õiges kohas ja parajas koguses veel kajastada, on tulemus super;).

Helen

Tsiteeri

merike 18.01.2010 20:50

Tänan sind asjalike nõuannete eest. Sain omale praeguseks Sinult märksõnad, millega edasi minna.

Tsiteeri

Santa 06.05.2019 12:48

Kvaliteetsed palkmajad iga kliendi jaoks, valmis palkmajade projektid https://www.filwud.com/et

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.