KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Keraamiliste plaatide vuugid

Eeva 04.09.2010 15:03

Tere,

Mure siis selline, et äsja plaaditud põranda vuugid tunduvad mulle liiga sügavad. Kas vuugid ei peaks plaatidest millimeetri võrra madalamal olema? Kujutan ette, et praht jääb mopiga pestes raudselt vuukidesse kinni... Kas vuuke võib teist korda täita? Või millised võimalused mul üldse on?

Ette tänades
Eeva

Tsiteeri

Plaatija 05.09.2010 19:06

Vuuke teist korda täita saab küll,aga arvessse tuleb võtta,et vuugid tuleb sellisel juhul tühjaks kraapida ja alles siis uuesti täita soovitud kõrguseni.Vanale vuugisegule peale täites ei jää 1-2 mm segu sinna lihtsalt pidama ja koorub maha.
Põrandaplaadi vuukidesse jääb kindlasti sodi kinni,pese millega tahad ja selle mõttega tuleb lihtsalt harjuda,selle vastu pole veel keegi rohtu leiutanud.
Eriti muudab tooni muidugi valge vuugisegu mis põrandal püsib valge vast max.paar kuud sõltub inimeste kasutusharjumustest.

Tsiteeri

Tarmo Titov 06.09.2010 21:54

Tere,

Paraku tõesti väga õhukese kihina ei pruugi vuugitäitesegu enam kinni jääda. Sügavamate vuukide puhul võib neid samas uuesti täita.
Plaadivuukide määrdumise vastu ja lihtsamaks hooldamiseks võib neid töödelda vuugikaitsevahenditega.

Floorin põrandad
Tarmo Titov

Tsiteeri

Eeva 08.09.2010 11:21

Tere,

Suured tänud asjalike vastuste eest. Kuna plaaditud pinda on 55 m2 ei hakkaks vuuke siiski veel üles võtma :)
Küsimus ka selline, et kas tegemist oli plaatija asjatundmatusega või teevad kõik täpselt sellised vuugid, nagu endale meeldib? Ei osanud sellele varem tähelepanu pöörata, sest vanas kodus on täiesti normaalsed vuugid.

Tsiteeri

sama probleem 14.10.2010 16:10

Eeva kysimus on väga asjalik. Kahjuks sellele ei olegi vastust tulnud. Mul on sama probleem, et vuugid tehti ebayhtlaselt ning paljudes kohtades on nad öhumulle täis. Olen näinud täiesti korralikke ja tihedaid vuuuke ja minu jaoks tekitas selline lahendus töelise pettumise. Rööm uutest plaaditud seintest kadus.

Tsiteeri

Tarmo Titov 19.10.2010 10:49

Tere,

Vuugi sügavus sõltub sellest kui "hoolega" pestakse üleliigset plaatide pinnalt minema. Üldiselt peaks vuugisegu ulatuma plaadi servani ning olla kergel nõgus vuugi keskelt.
Vuugisegu ühtlus võib olla tingitud mitmetest asjaoludest, näiteks vanusest, tera jämedusest (segudele antud tavaliselt lubatud vuugi laiused) ning otse loomulikult ka läbisegamisest.

Floorin põrandad,

Tarmo Titov

Tsiteeri

katrin 10.08.2011 11:59

Tervist mul niisugune küsimus , kuidas sõna vuugid on vene keeles?

Tsiteeri

katrin 10.08.2011 12:01

Tervist mul niisugune küsimus , kuidas sõna vuugid on vene keeles?

Tsiteeri

Tarmo Titov 10.08.2011 15:28

Tere,

Sõna vuuk vene keelde on "шoв" ja vuugisegu "затиркa для швов"

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.