KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

põrand mulla peale

indrek 03.06.2013 20:29

Tere.

Kuidas näeks ette tehnoloogia ilma vundamendita põranda ehituseks?
Tegu siis vana ehitisega millel puudub vundament,kuna vana põrandat pole veel üles võtnud ei tea mis seal all toimub,arvatavasti on laua all aind muld.Plaan oleks panna põranda lauad ja alt ära soojustada ja äkki on ka midagi näriliste vastu välja pakkuda,et alt soojustust ära ei näriks.

Ette tänades indrek.

Tsiteeri

Tarmo Titov 04.06.2013 15:07

Tere!

Pinnasel asuva põranda ehitamiseks on kaks peamist viisi: ventileeritud aluspõranda või niiskustõkke paigaldus. Esimese lahenduse puhul peab põranda all pääsema õhk hästi liikuma (läbi hoone vundamendi või seina äärest). Sellise lahenduse puhul ei saa kasutada täiendavat soojustust põrandalaudade all.
Teise variandi puhul tuleb tekitada pinnasest tekkiva niiskuse tõke (näiteks tugev vananemiskindel kile), mille peale paigutatakse laagid (vahed täidetakse soojustusega näiteks penoplast). Näriliste vastu aitab kõige paremini võimalike avade kinni panemine - näljas rotid närvad kõigest läbi :(

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Damien 24.04.2014 00:02

Küsimus Garaazi põranda kohta.
Kivimaja külge ehitatud garaaž on ehitatud post (T) vundamendile.
Laagide ning pinnase vahe on hetkel 30-45cm ning puudub otsene ventilatsioon.
Plaan puurida vundamenti õhu avad ning täita ära vajunud või täitmata T vundamendi kanalid.
Laagid on mädanenud/nö ussitanud ning 30+ aastat vanad ning vajavad vahetust.

Kui vahetada laagid koos põranda laudadega , lisada ventilatsiooni avad siis kas on mõistlik kasutada laagide vahel penoplasti või villa?
Laagid lähevad 10x15cm , 15cm jagu soojustust on samuti küsitav.
Tänan

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.