KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Laudpõrand põrandakütte peale

Kätlin 07.09.2016 09:50

Tere!
Tahaks korteris ühte tuppa panna naturaalse põranda, all on põrandaküte. Toa temperatuur püsib aasta ringi kuskil 18 kraadi juures, väga soojaks seda ei küta.
Internetist uuridas saan vastakaid arvamusi - ühed ütlevad, et saab panna laudpõranda põrandakütte peale, teised, et ei tasu. Oskate anda nõu, kas võiks panna ja mida seal juures kindlasti arvestada, et ilus jääks.

Tsiteeri

Tarmo Titov 07.09.2016 14:11

Tere!

Tehniliselt on üldjuhul põrandakütte kasutamine koos puitpõrandaga võimalik. Samas põrandaküte on tavapärasest suurem koormus puitpõrandale, et ei tekiks komplikatsioone:
1. eeldab suhteliselt ühtlast õhuniiskust 30-60% aasta läbi
2. aluspõrand on enne paigaldamist välja kuivanud, tehtud esimesed küttetsüklid läbi enne katmist
3. puidu soojustakistus on kõrge, mistõttu ruumi kütmisel peab arvestama soojakaoga. Väiksem kadu on otse aluspinnale liimitud toodete puhul, samas nende puhul on kriitilisem aluspõranda niiskustase. Ujuvalt paigaldatav parkett on vähem tundlik, kuid soojuskadu on reeglina suurem.
4. pinna temperatuuri tohib tõsta ja langetada astmeliselt , et vältida lisapingeid.

Puiduliikidest ei soovitata kasutada pööki ning vahtrat põrandakütte puhul. Teistele puiduliikidele piiranduid ei seata.

Tarmo Titov
Floorin põrnadad

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.