KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Soome papp tuulutatava põranda soojustuse alla laudsõrestikule?

Aivar 16.11.2016 10:54

Tere,
Põrand külm. Võtsin lahti Talad 100x200. Talade alumisse serva oli pandud 50 x25 liist mille peale ülekattega servamata lauad kaks kihti.Kahe kihi vahel oli tõrvapapp. Saepuru jaoks oli ruumi ainult jäänud 10 cm ligikaudu.
Nüüd mõte selline. (tegelikult juba osa tehtud). Vaadake palun joonist. Ja nüüd küsimus.Kas tohib panna soome papi meie kliimas tuulutatava põranda alla. Positiivne selle juures see, et siis saab ilma kokkupressimata panna vahele kaks kihti 100 villa. Selline meetod olevat väga levinud meist põhjapool. Sealt ma sellise soovituse saingi. Peab olema tihedalt vastas (naelutatud) ja vahuga veel servad kinni.Sellisel juhul ei ole vaja panna tuuletõket ?

Tsiteeri

Tarmo Titov 16.11.2016 21:26

Tere!

Põhimõtteliselt on antud lahendus täiesti aktsepteeritav - oluline on tuulekindlus enne soojust, 200mm on minimaalne soojustus mis on vajalik põrandale.
Puitkiudplaat otseselt ei sobi välistingimustes kasutamiseks, see pundub ülesse. Samas sellise kasutamise juures ei tohiks kokkupuude veega tekkida. Mistõttu peaks materjal antud kohta sobima, eriti kui on mingi kogemus ka olemas. Ohukohana võib olla plaadi elastsus ning võimalik läbipaindumine. Selleks võiks lisada ristlaudised, mis hoiavad ära selle probleemi.
Oluline on et soojustuse ja pealmise plaadi vahele olulist õhuvahet ei jääks. See võib samuti tekitada aluspinnas jahenemist.
Viimasena tooksin välja viimistlusmaterjaliks valitud laminaadi kohta, et sellele materjalile on omane suhteliselt külm pind. Tegemist on laminaadi omadusega, mistõttu kui külm põrand oli probleemiks, kaaluda alternatiivseid põrandakatteid: naturaalne parkett, vaipkatted, PVC-katted vm soojema pealispinnaga materjali.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Aivar 17.11.2016 08:08

Tänan abistava info eest! Ristlaudise panigi alla 30 cm sammuga. Sellise lahenduse kohta ma kahjuks ei leidnud foorumitest mingit infot ja sellepärast jäigi natuke kripeldama, et kas ikka on see soomepapp ikka sobiv lahendus.

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.