KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Laminaatparketi paigaldus

Merle 08.06.2018 20:12

Tahan võtta ette selle töö ise. Aluspõrandaks betoon (vana palkmaja). Kuidas nimetatakse neid materjale, mis laminaadi alla panna tuleb? Üks rääkis tuuletõkkeplaadist, teine ütles,et see ei ole sobilik laminaadi alla, et ei kannata kaua survet ja puruneb. Tean, et üks komponent on niiskustõkke kile (või kuidas seda keegi nimetab), aga kuidas on alusplaadi nimi, mis laminaadi alla käib?

Tsiteeri

Tarmo Titov 09.06.2018 11:29

Tere

Alustades algusest, aluspõrand peab olema paigalduse eel püsivalt kuiv, puhas ja tasane. Tasasuse all mõeldakse, et puuduvad igasugused järsud astmed ning 2m pikkuse latiga mõõdetuna ei oleks latti all olevad kõikumised üle 3-4 mm.
Betoonaluspõranda puhul on vaja kasutad niiskustõkkekihti, milleks võib olla ülekattes paigaldatud kile või aurutõkkekilet sisaldavaid aluskatteid.
Järgmisena on vaja paigaldada pehmenduskiht, milleks võivad olla erinevatest materjalidest aluskatted: PE vaht, kork, puitkiudplaat jne. Nende valikul peab jälgima, et nad oleksid sobilikud laminaadi aluskattena, kuna on olemas ka sarnase välimusega kuid mittesobilikke tooteid. Parim oleks aluskatte soetada samalt müüjalt kellelt on plaanis hankida laminaat, et vältida võimalikke segadusi garantiiküsimuste korral.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.