KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Parketi niiskuskahjustus

G 24.03.2019 23:59

Tere!
Uude 2016. a ehitatud korterisse on paigaldatud täispuitparkett, mis on kahe aasta jooksul saanud niiskuskahjustuse. Nimelt on tekkinud “lipi”kohtadesse tumedad niiskusjooned. Need on igal pool, mööbli all ja isegi trepi horisontaalpinnal (kuhu see ei saa tekkida nt liigse veega põrandapesul).
Esimesel aastal oli korteris tohutu ehitusniiskus (avati laepaneel auku puurides, kust tuli vett; aknad higistasid pidevalt jms).
Nüüd lõppes garantii ja põrand lubati välja vahetada. Esimene tuba vahetati, kuid seejärel teatati, et ehitaja süüd endal ei näe, sest niiskus olevat pärit ülevaltpoolt, mitte parketi alt.
Seega tekkiski küsimus, kuidas peaks edasi käituma? Kas on mõtet tellida ekspertiis?
Kas ehitusniiskus võib põrandasse “imenduda” ka pealtpoolt ja rikkuda terve põranda?
Ootaks kogemusi ja arvamusi.

Tsiteeri

Parandus 25.03.2019 00:01

*Vertikaaltasandil

Tsiteeri

Tarmo Titov 25.03.2019 10:57

Tere!
Paraku pole tegemist lihtsa situatsiooniga, millele oleks lihtne anda ühest vastust. Reeglina lippiotste toonimuutus viitab tõesti liigniiskusele, kuid reeglina on vaja selleks natuke rohkem kui kõrge õhuniiskus. Samas võib niiskus liikuda nii pinna pealt kui ka samuti pinna alt. Paraku alt liikuva niiskuse hindamiseks tuleb põrandapind esmalt avada.
Põrandapesust niiskuse kahjustuse tekkimist või mitte tekkimist on paraku raske kinnitada või ümberlükata, kuna siin jääb ilmset sõna-sõna vastu.
Minu soovitus oleks lasta anda parketi tootja esindajal (maaletoojal) hinnang kui ka küsida naabrite käest nende kogemust. Kui sama probleem on ka teistes korterites, siis seda väiksem on tõenäosus, et probleem on seotud teie tegemistega.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.