KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

OSB plaadi paigaldus

Monika 29.04.2019 09:10

Tere
Ehitaja paigaldas laagidele OSB plaadi. Põrand ei tundunud stabiilne, kergelt vetrus.
Sai plaadid lahti võetud, selgus, et laagid ei olnud korralikult loodis, st osa laage asusid teistest allpool.
Lisaks lugedes paigaldusjuhist, avastasin, et plaadid ei ole paigaldatud laagidele pikima küljega risti. Et vältida plaatide raisku minemist pakkus ehitaja, et paigaldab alla lisatoed.
Kas see aitaks olukorra lahendada, või oleks siiski mõtekas osta uus plaat ja paigaldada korrektselt? Ruum ei ole väga suur, lisakulu kuskil 10 plaati.

Tsiteeri

Tarmo Titov 29.04.2019 11:36

Tere!

Plaadi laagidega risti paigaldamise juhis on seotud eesmärgiga, et plaadi toetuvad rohkemale arvule laagidele ja muudab põranda natuke jäigemaks ühenduskohtades. Läbipainduvus või vetruvus on rohkem seotud laagide sammuga ning nende tasasusega. Kui need tingimused on täidetud (lisalaagide paigalduse, väljaloodimise jne teel), siis või ära kasutada olemasolevad plaadid. Samuti võib parandustöödeks plaatide ülesvõttes paigaldada need ka vastavalt juhistele risti laagidega ja asendada 1-2 plaati mida seina ääres tuleb üle lõigata.

Tarmo Titov
Floorin põrandad

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.