KÜSI NÕU PÕRANDASPETSIALISTILT

Vetruv parkett

pingviin 08.10.2020 11:31

Lasime korteri kahes toas paigaldada 14 mm tammeparketi. On tunda, et parkett kohati peale astudes vetrub ja on ebatasane. Ehitaja, kes aluspõranda ette valmistas ja parketi paigaldas, lähtus reeglist, et 2 meetri aluspõranda kohta võib ebatasasusi esineda 4 mm ulatuses. Mujalt oleme kuulnud, et reegel on 3 mm 2 meetri kohta.
Paigaldati 5 mm paksune alusmatt. Ehitaja sõnul peaks see 4 mm ulatuses ebatasasusi tasandama.
Vetrumine ei tundu siiski normaalne, põrand peaks olema ühtlane ja stabiilne. Kas vetrumisest saaks lahti alusmati vahetamisega? Või on vajalik aluspõranda uuesti tasandamine?
Kas vetrumine võib osaliselt tulla ka sellest, et sama parkett on paigaldatud kahte tuppa ilma vahekohata, st samad parketilauad ulatuvad ühest toast teise ja ukseliistu ei ole?

Aitäh.

Tsiteeri

Tarmo Titov 09.10.2020 17:40

Tere!

Ujuvalt paigaldatav laudparkett puhul on lubatav teatud vetruvus ja liikumine pinnal kõndimisel.
Aluspõranda tasasus annab kindalsti parema tulemuse. Norm lubab tõesti maksimaalselt +-3mm kõikumist, samas seda pole nii lihtne ilma spetsiaalsete mõõteriistadega nii täpselt määrata.
Parketi alusmatt ei ole mõeldud kogu alsupõranda kõikumise kompenseerimiseks, kuna aluskate peab olema piisavalt tugev, et kanda põranda ja sellele paigaldatava mööbli jne koormus ehk antud väide pole kindlasti korrektne.
Üle kahe ruumi paigaldusel on eksitud paigladusreeglite vastu, kuna nõutud on ruumide puhul teha katkestus. Samas antud vetruvuse teema ilmselt pole seotud antud teemaga.
Olukorra parandamiseks tuleb parandada aluspõranda tasasust, soovitaks kasutada õhemat aluskatet.

Tarmo Titov
Floorin interior

Tsiteeri

Haluan sähköpostiin viestiä, jos siihen viestiin vastataan.

Lisa pilte

Sisustusweb ei vastuta foorumisse lisatud postituste ega nende sisu, samuti postituste kaudu kättesaadavaks tehtud internetilehtede sisu eest. Sisustusweb jätab endale õiguse kustutada postitused, mis on teemavälised, kirjutatud teise isiku nimel, solvavad, labased, vaenu õhutavad, ebaseaduslikule tegevusele üles kutsuvad või muudele headele tavadele mitte vastavad.