Inspiraatio, sisustus ideoita, vinkkejä ja niksejä

10 moodust oma kodu panna särama valge värviga

Sügisel kui iga päev, on eelmisest minuti või paari võrra lühem, seda varem peab hämaruses tule põlema panema, soovime me ikka et, miks ei võiks meie niigi hämaras elukeskkonnas olla valge interjöör, mis teeks selle pimeduse ajal meie elu pisutki eredamaks.


Valge interjööriga seondub paljudel rangus ja formaalsus, kuid ka valge asi võib olla praktiline. Tänaseks on valge saanud uue tähenduse, hubastest interjööridest, pehmete tekstiilideni. Erinevates toonides valge on pilkupüüdev ning on meie igapäeva ellu igati sobilik värv. Lisades silmatorkavates toonides pisidetaile või tumedaid kontraste, saab valge täiesti uue iseloomu modernses kodukujunduses.

Siin on 10 võimalust kuidas kaunistada oma kodu valge- kõige enam varjundeid omava värviga.

Valge kombineerimine teiste varjunditega: valge saab siduda beežide, koorja ja helepruuniga, et saavutada toon-toonis kombinatsioon, mis muudaks puhta valge vähem tuimaks ja sõbralikumaks. Varieerides ruumi heledate mustrite ja kangastega, saab elavdada ja lisada visuaalset huvi toale.


Sanitaartehnika muudab valge suurejooneliseks: tehnilised seadmed kroomitult, antiikpronksi või nikli tooni on kui kroon valgel valamul, dušil ja vannil. Lisades läikiva kroomitud segisti valgesse kööki, näib see alati puhas ja hoolitsetud välja.

Valge köögis: kõrgläikega valged köögikapid pole enam eriline uudis, kuid vaieldamatult on nad ühed populaarsemad ja nagu rusikas silma auku sobivad nad kööki, muutes selle avaramaks ja valgemaks paigaks.

Valge suurendav efekt: see, et valged ruumid tunduvad avaramad on juba vanarahva tarkus. Valge peegeldab valgust ning loob sellega petliku illusiooni avaramast ruumist. Et vältida liialt steriliseeritud tulemust, aitab erinevate variatsioonide kasutamine.

Puhas valge vannituba: nagu on kasutatud paljudes hotellides valget interjööri luksuslikkuse saavutamiseks, nii võib seda ka omas kodus teha. Seejuures on valge üks praktilisemaid toone vannitoas, olenevalt läike astmest, kuid üldjoontes on ta värv, kust paistavad kuivanud veepritsmed kõige vähem välja.

Tumedate toonide lisamine: kui soovida intelligentset tunnetust ruumi, tasuks lisada terase tooni halli, espresso pruuni ning erinevates toonides musta. Suur kontrast valge ja nende tumedate toonide vahel loob tähelepanu ja austust, andes edasi suurepärase wow efekti.

Vastupidav kangas laste keskel: aegunud on fakt, et laste keskele ei sobi valges toonis esemed, peab vaid jälgima, et kangas oleks mööblilt lihtsalt eemaldatav ning vastupidav tihedale pesule, nt khaki ja teksariie, mis säilitavad oma hea väljanägemise ka peale tihedat pesemist.

Valge ääris lööb iga eseme särama: valged pildi või tooli raamid, põranda ja ukse liistud toovas esile kõik olemasolevad värvid nende kõige säravamas toonis.

Lisa värvi nipsasjadega: kasuta värvilisi dekoratiivpatju, vaipu, vaase jm, et anda vürtsi interjöörile. Pisidetaile on ka lihtne olenevalt tujule väljavahetada, andes kogu ruumile uue näo. Mida eredam värv, seda mängulisemaks asi muutub.

Koostanud: Kaisa Kabin
Algallikas

Lisätty: 12.10.2010

Sinua voi kiinnostaa myös seuraavat artikkelit

katso lisää